E dovedit. Mancarea de tip fast food prosteste copiii

Ultima actualizare: 02-08-2012 05:54

Cercetatorii englezi au descoperit recent ca exista o legatura directa intre alimentatia copiilor si activitatea cerebrala a acestora. Astfel, copiii care mananca in mod regulat chipsuri, biscuti sau pizza vor avea un nivel de inteligenta mic.

Studiul, citat de publicatia The Daily Mail, a fost realizat de Universitatea din Bristol.

Cercetatorii avertizeaza insa, ca aceasta descoperire ii vizeaza pe copiii cu varste pana la 3 ani. Daca acestia vor manca, sub forma de regim constant, chipsuri sau pizza, vor avea o inteligenta mai scazuta "cinci ani mai tarziu".

Si, chiar daca dieta este imbunatatita ulterior, ar putea fi prea tarziu, deoarece afectiunea ar putea persista pentru toata viata.

Acest efect al alimentatiei cu "junk food" este comparabil cu cel al copiilor care se hranesc "sanatos" cu fructe, legume si mancare gatita in casa. Acestia vor avea un IQ (nivel al inteligentei) mai mare cu cinci puncte, in comparatie cu cei care mananca biscuti plini de E-uri.

Conform Daily Mail, acesta este primul studiu care demonstreaza legatura directa dintre alimentatia copiilor si activitatea cerebrala a acestora.

Studiul Universitatii din Bristol a luat in calcul mai multi factori, precum statutul social, varsta si educatia maternala.

De asemenea, specialistii au tinut cont de mediul in care traieste copilul, respectiv accesul acestuia la jucarii si carti.

Ei avertizeaza ca o alimentatie corecta este esentiala in primii trei ani ai vietii, atunci cand creierul se dezvolta cel mai repede.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO