Un bloc de 10 etaje din Bucuresti va fi daramat, in premiera pe tara!

Ultima actualizare: 21-10-2012 14:34

Campania "Exista Viata Dupa Cutremur" isi atinge scopul: deschide un pic ochii autoritatilor. In premiera in Bucuresti o instanta a hotarat demolarea din temelie a unui bloc de 10 etaje, periculos, ridicat abuziv si prezentat de Stirile ProTv.

Este vorba de imobilul de pe strada Aurel Vlaicu din Sectorul 2, ridicat intre case, intr-o zona protejata a Capitalei un caz pe care noi l-am prezentat in urma cu doua luni.

Intial, investitorii au obtinut de la primaria de sector o autorizatie de constructie pentru patru etaje si al cincilea retras, in baza careia insa au ridicat, fara sa le pese de lege, o structura dubla, cu noua etaje si unul retras.

La sesizarile vecinilor, Inspectia in Constructii a somat primaria sa anuleze autorizatia, deoarece chiar si in varianta aprobata, incalca legislatia.

Intr-un final, un judecator a dispus desfiintarea imobilului, intre timp finalizat si unde deja au fost scoase la vanzare apartamentele. Dezvoltatorii pot face recurs.

Dezvoltatorul, in goana dupa spatiu cat mai mult, a vrut practic o piramida cu varful in jos, un lux nepermis in Chile, tara seismica, luata ca exemplu in campania Stirilor Protv.

In baza sesizarii de la locatari, inspectorii in constructii au descoperit ca primaria a incalcat legea si cand a dat autorizatia pentru cinci niveluri. N-au putut opri santierul si le-au cerut edililor de sector sa anuleze avizul, iar constructia sa fie desfiintata. Primaria n-a luat nicio masura si atunci inspectia in constructii s-a plans Prefecturii. Intr-un final primaria a intentat procesul, care a durat aproape un an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO