Duminica, "Romania, te iubesc": Autostrada dintre Deva si Orastie, santier arheologic

06-10-2011 19:10

O suta de milioane de euro. Banii europeni ne stau la dispozitie inca din 2006, insa sefii de la Transporturi nu au fost capabili sa-i acceseze.
 

Chiar daca se stia ca zona dintre Deva si Orastie este plina de vestigii, autostrada a fost trasata. Drept urmare, aproape tot traseul a fost transformat intr-un santier arheologic.

In prezent, ministrul Transporturilor spune ca pana la sfarsitul lui noiembrie cercetarea se va incheia. Istoricii sunt de cu totul alta parere.

Un milion de euro va costa in final cercetarea doar pe situl unde sapa profesorul Sabin Luca si nu se stie cand va fi gata.

De cateva luni au inceput lucrarile la autostrada. Ar fi trebuit sa inceapa inca din 2006. Nu s-a putut din cauza birocratiei si coruptiei.

In 2006 autostrada de aici ar fi costat 130 de milioane de euro. Pentru ca s-a stat, acum va costa cu o suta de milioane mai mult.

Aflati mai multe duminica la "Romania, te iubesc".

Voyo.ro continua seria produselor disponibile in avans, inainte de difuzarea lor pe TV, cu o noua oferta pentru utilizatorii sai. Emisiunile “Ce se intampla, doctore?”, “Romania, te iubesc!” si “Pro Motor” vor putea fi urmarite inainte ca ele sa fie difuzate pe TV, contra cost.


VIDEO PROTVPLUS.RO