Tusk recomandă liderilor statelor UE să accepte amânarea Brexitului

Ultima actualizare: 23-10-2019 09:41

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a recomandat marţi liderilor statelor membre să accepte o nouă amânare a datei retragerii Marii Britanii din UE, într-un mesaj pe Twitter.

"Recomand liderilor celor 27 de membri ai UE să accepte solicitarea britanică pentru o nouă amânare a datei retragerii (Regatului Unit) şi propun ca aceasta să fie decisă prin procedură scrisă", fără a fi necesară convocarea unui summit, a precizat Tusk.

Premierul Boris Johnson a suspendat marţi examinarea acordului asupra Brexitului în Parlamentul britanic în urma respingerii calendarului dorit de guvern, în aşteptarea unei decizii a UE cu privire la o eventuală amânare a datei de retragere din Blocul comunitar.

Timpul scurt la dispoziţie pentru examinarea acordului a urmărit să impulsioneze adoptarea legislaţiei înainte ca Marea Britanie să părăsească UE pe 31 octombrie.

Johnson a trimis sâmbătă către Bruxelles o cerere nesemnată de amânare a datei Brexitului, document însoţită de o scrisoare semnată în care susţinea că nu doreşte o amânare ca urmare a angajamentului asumat anterior, de tipul "totul sau nimic", privind părăsirea de către Marea Britanie a blocului comunitar până la sfârşitul lunii acesteia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO