Brexit, încă o amânare. Noua dată propusă: 31 ianuarie 2020


Ultimul update: Marti 22 Octombrie 2019 23:25
Data publicarii: Marti 22 Octombrie 2019 23:08
Categorie: Stiri externe
brexit

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îi consultă marţi seara pe liderii din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene cu privire la cererea de amânare a datei de ieşire a Regatului Unit din Blocul comunitar.

„Preşedintele Consiliului European îi consultă marţi seara pe liderii din UE cu privire la cererea depusă de Regatul Unit pentru a amâna Brexitul până la 31 ianuarie 2020″, a anunţat Mina Andreeva pe contul său de Twitter, după refuzul deputaţilor britanici de a examina în regim accelerat legislaţia de ratificare a acordului de Brexit, relatează Agerpres.

Guvernul spera ca legislaţia privind Brexitul să fie adoptată de camera inferioară a parlamentului până la sfârşitul zilei de joi.

Parlamentul Marii Britanii va avea miercuri şi joi dezbateri asupra discursului reginei, a anunţat preşedintele Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg.

Parlamentarii britanici au respins calendarul accelerat al premierului Boris Johnson privind adoptarea legislaţiei asupra Brexitului, compromiţând şansele unei ieşiri cu acord din Uniunea Europeană la 31 octombrie.

Respins cu 322 de voturi contra (308 pentru), acest calendar prevedea o aprobare a legislaţiei de aplicare a acordului până joi seara, termen considerat prea scurt de deputaţi pentru a dezbate un text de 110 de pagini.

Premierul Boris Johnson a suspendat marţi examinarea acordului asupra Brexitului în Parlamentul britanic în urma respingerii calendarului dorit de guvern, în aşteptarea unei decizii a UE cu privire la o eventuală amânare a datei de retragere din Blocul comunitar.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16