Brexit, încă o amânare. Noua dată propusă: 31 ianuarie 2020

Ultima actualizare: 22-10-2019 23:25
brexit
iStock

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îi consultă marţi seara pe liderii din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene cu privire la cererea de amânare a datei de ieşire a Regatului Unit din Blocul comunitar.

„Preşedintele Consiliului European îi consultă marţi seara pe liderii din UE cu privire la cererea depusă de Regatul Unit pentru a amâna Brexitul până la 31 ianuarie 2020″, a anunţat Mina Andreeva pe contul său de Twitter, după refuzul deputaţilor britanici de a examina în regim accelerat legislaţia de ratificare a acordului de Brexit, relatează Agerpres.

Guvernul spera ca legislaţia privind Brexitul să fie adoptată de camera inferioară a parlamentului până la sfârşitul zilei de joi.

Parlamentul Marii Britanii va avea miercuri şi joi dezbateri asupra discursului reginei, a anunţat preşedintele Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg.

Parlamentarii britanici au respins calendarul accelerat al premierului Boris Johnson privind adoptarea legislaţiei asupra Brexitului, compromiţând şansele unei ieşiri cu acord din Uniunea Europeană la 31 octombrie.

Respins cu 322 de voturi contra (308 pentru), acest calendar prevedea o aprobare a legislaţiei de aplicare a acordului până joi seara, termen considerat prea scurt de deputaţi pentru a dezbate un text de 110 de pagini.

Premierul Boris Johnson a suspendat marţi examinarea acordului asupra Brexitului în Parlamentul britanic în urma respingerii calendarului dorit de guvern, în aşteptarea unei decizii a UE cu privire la o eventuală amânare a datei de retragere din Blocul comunitar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO