Camera Comunelor a respins calendarul lui Johnson pentru adoptarea legislației Brexit

Ultima actualizare: 22-10-2019 22:57
boris johnson
AFP

Parlamentarii britanici au respins calendarul accelerat al premierului Boris Johnson privind adoptarea legislaţiei asupra Brexitului, compromiţând şansele unei ieşiri cu acord din Uniunea Europeană la 31 octombrie.

Respins cu 322 de voturi contra (308 pentru), acest calendar prevedea o aprobare a legislaţiei de aplicare a acordului până joi seara, termen considerat prea scurt de deputaţi pentru a dezbate un text de 110 de pagini.

În schimb, acordul Brexit încheiat de premierul britanic Boris Johnson cu Uniunea Europeană a trecut marţi de o primă etapă importantă în Parlamentul britanic. 

Camera Comunelor a adoptat în a doua lectură legislaţia de aplicare a acestuia, deschizând astfel calea spre o analizare a textului în detaliu.

Sprijinul parlamentar a fost aprobat cu 329 de voturi pentru și 299 împotrivă, cu numai nouă zile înainte de data prevăzută a divorţului.

Guvernul britanic suspendă examinarea acordului de retragere din UE

Premierul Boris Johnson a suspendat marţi examinarea acordului asupra Brexitului în Parlamentul britanic în urma respingerii calendarului dorit de guvern, în aşteptarea unei decizii a UE cu privire la o eventuală amânare a datei de retragere din Blocul comunitar, relatează Agerpres.

După acest vot care a compromis serios şansele unei ratificări înainte de 31 octombrie, premierul britanic a declarat în faţa parlamentarilor că intenţionează să le solicite europenilor să-şi exprime „intenţiile” cu privire la amânarea Brexitului cerută sâmbătă.

„În aşteptarea deciziei lor, vom suspenda examinarea acestei legislaţii” asupra Brexitului, a spus Johnson.

Preşedintele Consiliului European îi consultă marţi seara pe liderii din UE

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îi consultă marţi seara pe liderii din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene cu privire la cererea de amânare a datei de ieşire a Regatului Unit din bloc, a anunţat un purtător de cuvânt.

„Preşedintele Consiliului European îi consultă marţi seara pe liderii din UE cu privire la cererea depusă de Regatul Unit pentru a amâna Brexitul până la 31 ianuarie 2020", a anunţat Mina Andreeva pe contul său de Twitter, după refuzul de deputaţilor britanici de a examina în regim accelerat legislaţia de ratificare a acordului de Brexit.

Guvernul spera ca legislaţia privind Brexitul să fie adoptată de camera inferioară a parlamentului până la sfârşitul zilei de joi, mulţi spunând că nu a fost suficient timp pentru a examina proiectul de lege.

Parlamentul Marii Britanii va avea miercuri şi joi dezbateri asupra discursului reginei, a anunţat preşedintele Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO