Noi amenințări ale lui Boris Johnson privind Brexit. Ce le-a transmis deputaților

Ultima actualizare: 22-10-2019 18:27
boris johnson
AFP

Premierul britanic Boris Johnson i-a avertizat marţi pe membrii Camerei Comunelor că va renunța la orice încercare de a obține ratificarea acordului de Brexit și va convoca alegeri anticipate, în cazul în care aceștia vor întârzia adoptarea legislației.

După ce sâmbătă s-a văzut obligat de Camera Comunelor să ceară Uniunii Europene încă o amânare a Brexitului, ceea ce anterior promisese că nu va face, Boris Johnson încearcă acum să-i convingă pe deputaţi să aprobe într-un ritm accelerat legislaţia privind Brexitul, astfel încât acesta să devină efectiv pe 31 octombrie, relatează Agerpres.

Astfel, Camera Comunelor are marţi pe ordinea de zi un vot asupra legii privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill) şi unul asupra calendarului adoptării legislaţiei aferente.

La fel cum s-a întâmplat sâmbătă, când deputaţii au amânat votul asupra acordului de retragere până la adoptarea legislaţiei de implementare a acestuia, şi de data aceasta premierul Johnson ar putea pierde în Parlament.

Prin urmare, şeful executivului le-a transmis deputaţilor că dacă nu îi vor accepta calendarul adoptării legislaţiei Brexitului el va retrage legislaţia şi va cere alegeri anticipate, la care se va prezenta sub sloganul „Get Brexit Done”.

Și pentru convocarea anticipatelor, prim-ministrul are nevoie de un vot al Camerei Comunelor.

Dacă Boris Johnson pierde la oricare din cele două voturi de marţi, planul de ieșire din UE până la data de 31 octombrie va fi imposibil și va trebui să accepte o amânare până la un termen acceptat de liderii europeni.

Și în cazul în care cele două voturi vor fi favorabile lui Johnson, adversarii vor putea să-i saboteze planurile prin adoptarea unor amendamente care să-i ceară o relaţie mai strânsă cu UE post-Brexit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO