Juncker ameninta ca va incuraja Ohio sau Texas sa iasa din SUA, daca Trump va continua sa se bucure ostensibil de Brexit

Dată publicare: 30-03-2017 17:22
Dată actualizare: 02-04-2017 06:50


Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a amenintat joi, la congresul PPE de la Valletta, ca va incuraja Ohio sau Texas sa iasa din Statele Unite, daca Donald Trump va continua sa se bucure ostensibil de Brexit, relateaza AFP.

Juncker, care a rostit un discurs in fata participantilor la congresul principalei familii de partide de dreapta din Uniunea Europeana, a ironizat tarile care se bucura de Brexit, incepand cu Statele Unite.

In aceasta tara, „presedintele ales recent se bucura sa vada Marea Britanie iesind” din UE, a spus el. „Daca va continua astfel, voi incuraja Ohio sau Texas sa iasa din Statele Unite”, a adaugat el, potrivit traducerii declaratiilor sale facute in germana.

„Brexit nu este sfarsitul, ci trebuie sa il transformam un inceput pentru ceva ce va fi nou, ce va fi mai puternic, ce va fi mai bun”, a mai spus Juncker, in franceza.

La noua luni dupa votul pentru Brexit, Marea Britanie a demarat miercuri procesul istoric de iesire din Uniunea Europeana si a dat startul la doi ani de negocieri dificile, pentru a se desprinde de blocul la care a aderat fara entuziasm in urma cu 44 de ani.

Juncker a amintit si saptamana trecuta ca a cerut Statelor Unite, in marja unei intalniri din luna februarie, la Bruxelles, cu vicepresedinte american Mike Pence, sa nu incurajeze statele membre UE sa iasa din blocul comunitar.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO