Reactia McDonald's, dupa ce un client a prezentat hamburgerul care nu s-a stricat dupa 14 ani
Produsele McDonald’s au reintrat in atentia publicului, dupa ce un barbat a aratat un hamburger vechi de 14 ani, care inca nu putrezise. Conducerea companiei de fast-food a venit acum cu explicatii privind acest caz.
McDonald's Canada a raspuns intrebarilor clientilor privind acest caz, citand epxlicatia data de un expert.
Keith Warriner, specialist in alimentatie la Universitatea Guelph, spune ca produsele de fast-food putrezesc, daca sunt pastrate in anumite conditii.
“Pentru ca un aliment sa putrezeasca, microbii trebuie sa se poata dezoltva. Pentru asta, au nevoie de caldura, apa si nutrienti. Altfel, nu se pot dezvolta si mancarea nu se strica”, declara el, citat de Business Insider.
In cazul hamburgerului, produsul a pierdut apa in timpul procesului de prelucrare. Lasat in aer liber intr-o camera, acest sandvis se usuca in continuare si de aceea nu putrezeste. Prin urmare, nu este vorba de prezenta unor conservanti.
Pentru a testa aceasta teorie, este suficient sa invelim un burger intr-o folie de plastic, pentru a se mentine umiditatea sau il putem depozita intr-o incapere umeda.
Blogul de nutritie A Hamburger Today a facut experimente similare si confirma ca nu doar hamburgerii de la McDonald’s se pot conserva multi ani.
Chiar si sandvisurile facuta in casa reactionaza la fel, in aceste conditii de pastrare.