SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Petitie online pentru ca "Morometii" sa fie considerat roman interbelic

Ultimul update: Vineri 08 Iulie 2016 07:12
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2016 09:48
Categorie: Bacalaureat 2018
Doi elevi completeaza o declaratie-tip inainte de a sustine proba scrisaƒ la limba si literatura romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, la Colegiul National

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Mai multi absolventi ai clasei a XII-a au creat o petitie online prin care contesta notarea raspunsurilor lor la unul dintre subiecte.

Totul a pornit de la faptul ca la subiectul al treilea la proba de limba romana a Bacalaureatului 2016, cei de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic. Multi au scris despre Morometii – raspuns gresit, dat fiind ca primul volum al romanului lui Marin Preda a aparut in 1955, iar al doilea, in 1967, deci nu este un roman interbelic, ci un roman postbelic.

Asa incat, nemultumiti, liceeni au creat o petitie online, la fel cum s-a intamplat si cu faimosul grafic de la evaluarea nationala. Iata textul petitiei, care a fost semnata de peste 4.000 de persoane in mai putin de 24 de ore. Am pastrat grafia originala:

Morometii la subiectul 3 la bac
Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ''Morometii'' la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza... si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ''buna crestere'' pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!

BACALAUREAT 2016. Un barbat de 52 de ani, cel mai in varsta candidat din Arad. El este detinut condamnat pentru omor

Iata si cateva dintre cele peste 1.000 de comentarii la petitie:

Faza este ca primul volum este interbelic... sunt o gramada de site-uri ba chiar si manuale scrise de profesori unde scrie clar ca volumul I este interbelic.

Toti astea care se cred mari inteligenti doar pentru ca in sali a tipat unul care chiar a invatat ca Ion este interbelic si nu Morometii , va rog sa va tineti parerile urate pentru voi . Nu cred ca a fi prost insemna sa scrii Morometi (un roman a carui tema este cea a inspiratiei rurale ,ilustrand stilul romanesc din perioada interbelica si din perioada postbelica. Plus ca ca Marin Preda apratine realismul interbelic si posteblic) . I se putea intampla oricui ,nu trebuie sa fii prost sa faci aceasta greseala , nu esti mai roman daca ai scris Ion,Ultima Noapte ...etc .

Consider că trebuie punctat macar jumatate pt Morometii pt ca a fost confuzie in masă, nu a fost o greşeala a unui numar redus de persoane .

Doar jumate pt a nu neindreptati persoanele care au stiut sau au scris la nimereala

Romanul Moromeții este interbelic, doar că a fost publicat postbelic. Deci dacă e să o luăm logic, cei care au făcut subiectele trebuiau să specifice mai detaliat, trebuia să spună perioada în care a fost publicat. Nespecificând asta, romanul Moromeții este interbelic.

Exista insa si unii care sustin ca petitia a fost facuta in mod ironic.

Doi elevi completeaza o declaratie-tip inainte de a sustine proba scrisaƒ la limba si literatura romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, la Colegiul National Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
petitie online morometii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

BACALAUREAT 2016 LIMBA MATERNA. 7.200 de elevi sustin astazi a doua proba scrisa la Bacalaureat

BACALAUREAT 2016 LIMBA MATERNA. 7.200 de elevi sustin astazi a doua proba scrisa la Bacalaureat

BACALAUREAT 2016. Un barbat de 52 de ani, cel mai in varsta candidat din Arad. El este detinut condamnat pentru omor

BACALAUREAT 2016. Un barbat de 52 de ani, cel mai in varsta candidat din Arad. El este detinut condamnat pentru omor

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Impresiile elevilor despre subiectele la Limba Romana. BAREMUL de evaluare

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Impresiile elevilor despre subiectele la Limba Romana. BAREMUL de evaluare

Simulare BAC 2018

Rezultate simulare Bacalaureat 2018. Mai puţin de 40% dintre elevi au medii peste 6

REZULTATE FINALE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Bac 2017. Ce notă a luat tânărul care a spus că se face polițist dacă ia examenul și infractor dacă pică

Ce note au luat acum la BAC elevii din Dâmbovița cu lucrările la istorie anulate în vară

REZULTATE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Modificări importante la examenul de Bacalaureat. Anunțul Ministerului Educației

Elevi

Cum au încercat 7 elevi să copieze la Bacalaureat

BAC 2017. ”Vreau să mă fac polițist. Dacă nu, infracțiuni”

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. 39.500 de absolvenţi susțin azi prima probă

Rasturnare de situatie in cazul celor doi elevi din Dambovita, eliminati din Bac. Ce arata analiza grafologica a lucrarilor

Ce se va intampla cu elevii din Dambovita eliminati de la Bac pentru scrisuri diferite. FOTO cu lucrarile

BAC 2017. Inscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat incep azi. Pentru prima data, examenul incepe cu probele scrise