"S-a intamplat. E o nenorocire?". Reactia surprinsa de o camera ascunsa intr-un liceu privat unde nimeni nu a luat BAC-ul

×
Codul embed a fost copiat

Ministerul va lua masuri drastice in cazul liceelor unde nici un absolvent nu a luat bacalaureatul. Unele unitati scolare ar putea fi chiar desfiintate. In total sunt 55 de licee cu rata de promovare zero.

Grav este insa ca, desi au avut rezultate dezastruoase, profesorii nu se considera absolut deloc vinovati. Pe ce drumuri o vor apuca acesti tineri e greu de spus, caci pentru ei autoritatile nu au foarte multe solutii.

In Bucuresti, la un liceu privat, niciun absolvent nu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat. Reactia presedintelui fundatiei care detine scoala e de-a dreptul socanta.

Camera ascunsa
Presedintele fundatiei: ''Se pune problema, la noi cativa elevi ca n-au luat  BAC-ul. Interesul tinerilor nu mai e sa-si ia BAC-ul. A fost o intamplare, nu ne puteti condamna. S-a intamplat. E o nenorocire?''

Aceasta doamna este sotia deputatului Anghel Stanciu, membru in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor. Teoretic ar fi trebuit sa stie ca rolul profesorilor este sa-i ajute pe elevi sa invete, nu sa ramana indiferenti atunci cand tinerilor nu le pasa.

Citește și
bacalaureat
Un Bacalaureat de "nota" 6,64. Perlele elevilor, fata in fata cu avizierul: "Am luat 4 si ceva. Plec in strainatate!"

Camera ascunsa
Presedintele fundatiei: ''Daca ei au un dezinteres total pentru scoala sunt eu vinovata sau profesorul? Examenul este o loterie''

O situatie ingrijoratoare e si in Gorj, la un liceu din Baia de Fier, declarat scoala europeana, datorita programelor pe care le-a derulat. Nici unul dintre cei 63 de absolventi nu a promovat BAC-ul.

Elevi, afland notele: ''Auuu, sa-mi bag picioarele, la romana 2,10!”

Teorectic, toti ar fi trebuit sa devina mecanici. Insa, cel mai probabil vor ingrosa randurile somerilor. Madalina este unul dintre ei.

Maria Madalina Ciolan, absolventa liceu: Nu prea ne-am dus noi.
Reporter: Ati lipsit?
Maria Madalina Ciolan, absolventa liceu: Da
Reporter: De ce? Nu v-a placut cartea
Maria Madalina Ciolan, absolventa liceu: Ba da, ne-a placut.

Reprezentantii scolii dau vina pe elevi, care nu au invatat.

Dana Turbaceanu, director adjunct Liceul Tehnologic Baia de Fier: ''Noi, in clasele de mecanica, avem elevi care au provenit din medii sub cinci, Asa s-a mostenit de ani de zile acest profil, s-a facut o singura clasa cu ramasitele din zona si asta e problema''

In cei patru ani de liceu, elevii au facut practica la un atelier auto din localitate, dar patronul nu crede ca ar avea pe cine sa angajeze.
Reporter: I-ati angaja pe cei care au terminat acum?
George Croitoru, patron atelier auto: Mda, nu stiu ce sa zic

Localnica: ''Nici profesorii nu i-au invatat, nici copii nu au invatat, se duc la carciuma la restaurant, beau, fumeaza si salut.''

Ministerul Educatiei admite ca avem o problema si promite ca va incepe o "curatenie" printre liceele unde profesorii nu-si dau interesul.

Sorin Cimpeanu: ''In anii trecuti au fost taiate clase, dar daca nici acum nu si-au indreptat rezultatele inseamna ca e o problema. Vom merge pana la desfiintarea lor.”

Rezolvam cu liceele, dar ce facem cu tinerii? Aproape 40.000 de absolventi au picat bacalaureatul si in acest an. Iar Ministerul Muncii nu prea are ce sa le ofere, doar cateva cursuri.

Nicoleta Bortea: ''Cursuri de calificare recalificare baby-sitter, barman, ospatar, mediere cu diferite companii.''

Asa ca unii vor pleca la munca in strainatate, altii se vor inscrie la ajutorul de somaj si cei mai multi se vor angaja ca muncitori necalificati.

 

Citește și...
BACALAUREAT 2015. O eleva olimpica la Romana a depus contestatie dupa ce a aflat ca a luat nota 6.65 chiar la aceasta materie
BACALAUREAT 2015. O eleva olimpica la Romana a depus contestatie dupa ce a aflat ca a luat nota 6.65 chiar la aceasta materie

Eleva a aflat rezultatul pe Internet si a crezut ca este vorba despre o greseala, dar la avizierul Liceului “Mihail Kogalniceanu”, unde a absolvit clasa a XII-a, era afisata aceeasi nota, fata sustinand ca se astepta sa fie notata cu cel putin 9.00.

Un Bacalaureat de
Un Bacalaureat de "nota" 6,64. Perlele elevilor, fata in fata cu avizierul: "Am luat 4 si ceva. Plec in strainatate!"

Si absolventii de liceu au avut o zi de foc, pentru ca s-au afisat rezultatele examenului de bacalaureat. 66,41 la suta dintre candidati au promovat, cu sapte procente mai mult fata de anul trecut.

Recomandări
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin

Din 5 decembrie, UE va introduce un embargo asupra petrolului din Rusia. În plus, vor fi introduse și restricții privind prețul maxim de achiziție al petrolului, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”
Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”

„Victoria este obținută tocmai prin forța unității” a spus Volodimir Zelenski sâmbătă, în timp ce vizita cu soția o expoziție.

CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial
CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial

CM 2022 | Olanda - SUA 0-0 | Duel puternic în primul meci din optimile de finală