BACALAUREAT 2014, SESIUNE SPECIALA. Subiectele olimpicilor la proba de romana, profil UMAN si REAL

26-05-2014 16:14


BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2014. Elevii care fac parte din loturile olimpice sau care au participat la competitii sportive internationale au sustinut, luni, prima proba scrisa din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului: examenul la Limba si literatura romana.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, 165 de absolventi de liceu s-au inscris pentru sesiunea speciala a BAC-ului 2014.

La primul subiect elevii olimpici de la profilul real au avut de raspuns la noua cerinte privind vocabularul sau elemente de teorie literara pe baza poeziei "In Luxemburg" de Dimitrie Anghel.

Subiectul al doilea a constat in redactarea unui text argumentativ avand ca tema "importanta practicarii unui sport". La ultimul subiect, elevii au avut de scris un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie ale unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

Cei de la profilul uman au avut de raspuns la primul subiect la 9 intrebari pe baza unui text din "Jocul de-a vacanta" de Mihail Sebastian. La cel de-al doilea subiect, elevii "umanisti" au avut de scris un text argumentativ cu tema "importanta pastrarii valorilor nationale intr-o epoca a globalizarii". 

Subiectul trei le-a cerut redactarea uui eseu in care sa prezinte relatia dintre doua personaje dintr-un roman psihologic studiat.

Tot luni, 26 mai, incepe si inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen a Bacalaureatului 2014.

Candidatii la sesiunea speciala  a Bacalaureatului 2014  vor sustine probele scrise intre 26-29 mai, dupa cum urmeaza:

26 mai – Limba si literatura romana

27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematica sau istorie

28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizica, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatica, logica, geografie)

29 mai - Limba si literatura materna

Rezultatele se vor afisa pe 29 mai pana la ora 18:00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 18:00 – 20:00, urmand ca rezultatele finale sa fie publicate in data de 30 mai.

 

Sursa foto: Gandul


 

Sursa: Maxim

VIDEO PROTVPLUS.RO