Mai multă liniște pentru tine și familia ta. Cum te asiguri că îi protejezi cu adevărat pe cei dragi

Mai multă liniște pentru tine și familia ta. Cum te asiguri că îi protejezi cu adevărat pe cei dragi

Nimeni nu vrea să se gândească la ce e mai rău, mai ales când vine vorba despre noi și familie.

Există însă situații neprevăzute sau evenimente nefericite care pot afecta nivelul de trai și stabilitatea financiară a familiei și pentru care este bine să fim întotdeauna pregătiți.

Dacă apare o situație neprevăzută sau ni se întâmplă ceva rău, este posibil ca familia să se confrunte cu greutăți financiare greu de acoperit, fie că este vorba de costurile de trai, de cheltuieli pentru tratamentele de care este nevoie când intervin probleme de sănătate sau chiar de acoperirea unui credit ipotecar. În astfel de situații e important să avem alternative pentru protecția familiei.

România, în deficit acut de protecție

În România, oamenii continuă să fie foarte vulnerabili în fața riscurilor, potrivit celui mai recent studiu realizat pentru Uniunea Națională a Societăților de Asigurare (UNSAR) de un grup de experți independenți. În țara noastră, deficitul de protecție al românilor în fața riscurilor a crescut cu 14% în 2019, la 123 miliarde euro.

Așa cum precizează UNSAR, deficitul de protecție se referă la diferența între resursele financiare necesare și cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a-și menține standardul de viață în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, precum o îmbolnăvire, un accident sau un deces, etc.

Pentru multe familii, astfel de riscuri, care pot fi asigurate, pot genera dezechilibre financiare majore și pot duce la o scădere a nivelului de trai. Astfel, asigurările de viață devin o soluție concretă și ușor accesibilă pentru atenuarea vulnerabilității familiilor dacă apare o situație neprevăzută.

Indiferent de tipul lor - cu componentă de protecție, economisire sau investiție -, asigurările de viață pot proteja familia împotriva efectelor pe care accidentele, bolile sau chiar decesul le au asupra situației financiare. Astfel, asigurările de viață pot preveni vulnerabilitatea financiară și dependența de sistemul de asistență socială.

Asigurarea de viață este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de țări în aplicarea politicilor sociale. Dovadă că, o parte importantă dintre membri Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), precum și o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene, stimulează dezvoltarea acestui segment prin măsuri specifice, inclusiv în zona de fiscalitate.

Facilitarea accesului populației la asigurările de viață, dar și introducerea de pârghii care să încurajeze dezvoltarea acestui sector sunt importante pentru bunăstarea socială și economică a oamenilor.

În România, cu toate că piața asigurărilor de viață a crescut constant în ultimii ani, gradul de penetrare a acesteia în PIB rămâne unul dintre cele mai mici din regiune. Țara noastră are în continuare un nivel scăzut de penetrare a asigurărilor de viață față de alte țări europene. Asta înseamnă că dacă li s-ar întâmpla ceva neprevăzut , cum ar fi un accident, o problemă de sănătate sau chiar deces, multe familii și-ar pierde nivelul de trai obișnuit.

Asigurarea care îți poate aduce mai multă liniște

Una dintre companiile de asigurări care oferă o atenție deosebită soluțiilor de protecție este NN România, care oferă o paletă largă de beneficii pentru clienții săi.

O asigurare de bază poate oferi o sumă asigurată între 30.000 și 900.000 de lei în caz de deces. Familia ta primește suma asigurată stabilită de tine, în funcție de nevoile tale, pentru a trece prin posibile dificultăți financiare, cum ar fi credite, cheltuieli de întreținere etc. În cazul decesului din orice cauză, cei dragi ție primesc 100% din suma asigurată, iar în cazul decesului din accident, suma asigurată se dublează.

La finalul contractului primești înapoi 30% din primele plătite, dacă ești bine sănatos.

Există și soluții pentru extra-protecție care pot fi adăugate asigurării de bază și care ajută clienții să se pună pe picioare după situații neprevăzute care le afectează sănătatea sau situația familiei. Printre acestea sunt:

• asigurarea suplimentară pentru spitalizare și chirurgie - oferă un sprijin financiar pentru costurile de spitalizare și intervenții chirurgicale, în caz de accident sau de îmbolnăvire.
• asigurarea suplimentară pentru diagnosticare și tratament pentru cancer - oferă o sumă de bani pentru investigații medicale și tratamentul oricărui tip de cancer, în orice stadiu, așa încât clienții să se concentreze pe ce contează: vindecare și întoarcerea cât mai rapidă la viața de dinainte de diagnostic
• asigurarea suplimentară pentru afecțiuni grave - oferă o sumă de bani cu care clienții pot plăti investigațiile, tratamentul, vacanțele de recuperare sau orice au nevoie în cazul celor mai comune 24 de boli grave, cum ar fi infarct miocardic, insuficiență renală sau boala Parkinson și pentru 4 proceduri chirurgicale asociate.

Cum îți face o asigurare viața mai liniștită

Cum te ajută o astfel de asigurare, poți înțelege cel mai bine dintr-un exemplu. Un client de 35 de ani, din București, care tocmai s-a mutat cu familia într-un apartament luat pe credit. A trebuit să facă pasul, pentru că are un băiețel de 2 ani, iar chiria pe care o plăteau în fosta casă, era cu mult peste rata pe care o au acum.

Clientul a vorbit cu un consultant pentru un plan de protecție. Acum, acesta are o asigurare Prudent 30, care în caz de deces, îi va acoperi creditul de 150.000 de lei. Prima este de 80 de lei pe lună, dar clientul preferă să o plătească anual, atunci când își primește bonusul de la firma de construcții unde este angajat. Iar dacă la finalul contractului este sănătos, va primi înapoi 5.760 de lei, adică 30% din suma primelor nete plătite.

O simplă discuție online sau offline cu un consultant financiar îți poate identifica nevoile și îți poate lămuri toate beneficiile unei asigurării de viață, iar încheierea unui contract se face digital și extrem de rapid după plata primei.

Articol susținut de NN.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Planuri de protecție. Despre asigurarea de viață și cum să beneficiezi de până la 1,8 milioane de lei în situații neprevăzute
Planuri de protecție. Despre asigurarea de viață și cum să beneficiezi de până la 1,8 milioane de lei în situații neprevăzute

Asigurarea de viață înseamnă o plasă de protecție pentru cei dragi sau un fel protector pentru familia ta.

Asigurarea de Sănătate NN, sau cum te poți trata fără grija banilor. Ce servicii medicale acoperă
Asigurarea de Sănătate NN, sau cum te poți trata fără grija banilor. Ce servicii medicale acoperă

A avea o poliță de asigurare de sănătate a devenit, în prezent, o necesitate pentru a ne asigura că suntem bine acoperiți. O asigurare de sănătate înseamnă să facem ceva concret pentru sănătatea noastră și a celor dragi.

 

Ce faci dacă se întâmplă ceva cu casa ta? Asigurarea care te ajută să o repari și să te întorci cât mai repede acasă
Ce faci dacă se întâmplă ceva cu casa ta? Asigurarea care te ajută să o repari și să te întorci cât mai repede acasă

Ajungi acasă într-o după-amiază și găsești casa plină de apă pe jos. Te-a inundat vecinul. Ce faci? În primul rând, anunți vecinul și administratorul, ca să fie oprită apa și să limitezi daunele.

Recomandări
Ucraina se va confrunta cu Rusia în faţa instanţei supreme a Organizației Națiunilor Unite
Ucraina se va confrunta cu Rusia în faţa instanţei supreme a Organizației Națiunilor Unite

Ucraina se va confrunta, marţi, cu Rusia la instanţa supremă a ONU pentru a-şi acuza duşmanul înverşunat că i-a susţinut pe rebelii pro-Moscova timp de mai mulți ani înainte de invazia de anul trecut.

Greva profesorilor stârnește haos. Părinții încă nu știu dacă marți își vor duce copiii la școală: „Nicio veste”
Greva profesorilor stârnește haos. Părinții încă nu știu dacă marți își vor duce copiii la școală: „Nicio veste”

Începe sau nu marți școala? Părinții au încercat disperați să afle și luni răspunsul, de pe grupurile de mesaje de la fiecare clasă.

Grevă generală anunțată în Franța. Mai multe zboruri vor fi pertubate pe marile aeroporturi din Hexagon
Grevă generală anunțată în Franța. Mai multe zboruri vor fi pertubate pe marile aeroporturi din Hexagon

Francezii se pregătesc pentru o nouă zi de grevă la nivel național, iar Ministerul român de Externe a transmis o avertizare de călătorie.