Mai multă liniște pentru tine și familia ta. Cum te asiguri că îi protejezi cu adevărat pe cei dragi

Mai multă liniște pentru tine și familia ta. Cum te asiguri că îi protejezi cu adevărat pe cei dragi

Nimeni nu vrea să se gândească la ce e mai rău, mai ales când vine vorba despre noi și familie.

Există însă situații neprevăzute sau evenimente nefericite care pot afecta nivelul de trai și stabilitatea financiară a familiei și pentru care este bine să fim întotdeauna pregătiți.

Dacă apare o situație neprevăzută sau ni se întâmplă ceva rău, este posibil ca familia să se confrunte cu greutăți financiare greu de acoperit, fie că este vorba de costurile de trai, de cheltuieli pentru tratamentele de care este nevoie când intervin probleme de sănătate sau chiar de acoperirea unui credit ipotecar. În astfel de situații e important să avem alternative pentru protecția familiei.

România, în deficit acut de protecție

În România, oamenii continuă să fie foarte vulnerabili în fața riscurilor, potrivit celui mai recent studiu realizat pentru Uniunea Națională a Societăților de Asigurare (UNSAR) de un grup de experți independenți. În țara noastră, deficitul de protecție al românilor în fața riscurilor a crescut cu 14% în 2019, la 123 miliarde euro.

Așa cum precizează UNSAR, deficitul de protecție se referă la diferența între resursele financiare necesare și cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a-și menține standardul de viață în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, precum o îmbolnăvire, un accident sau un deces, etc.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Pentru multe familii, astfel de riscuri, care pot fi asigurate, pot genera dezechilibre financiare majore și pot duce la o scădere a nivelului de trai. Astfel, asigurările de viață devin o soluție concretă și ușor accesibilă pentru atenuarea vulnerabilității familiilor dacă apare o situație neprevăzută.

Indiferent de tipul lor - cu componentă de protecție, economisire sau investiție -, asigurările de viață pot proteja familia împotriva efectelor pe care accidentele, bolile sau chiar decesul le au asupra situației financiare. Astfel, asigurările de viață pot preveni vulnerabilitatea financiară și dependența de sistemul de asistență socială.

Asigurarea de viață este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de țări în aplicarea politicilor sociale. Dovadă că, o parte importantă dintre membri Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), precum și o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene, stimulează dezvoltarea acestui segment prin măsuri specifice, inclusiv în zona de fiscalitate.

Facilitarea accesului populației la asigurările de viață, dar și introducerea de pârghii care să încurajeze dezvoltarea acestui sector sunt importante pentru bunăstarea socială și economică a oamenilor.

În România, cu toate că piața asigurărilor de viață a crescut constant în ultimii ani, gradul de penetrare a acesteia în PIB rămâne unul dintre cele mai mici din regiune. Țara noastră are în continuare un nivel scăzut de penetrare a asigurărilor de viață față de alte țări europene. Asta înseamnă că dacă li s-ar întâmpla ceva neprevăzut , cum ar fi un accident, o problemă de sănătate sau chiar deces, multe familii și-ar pierde nivelul de trai obișnuit.

Asigurarea care îți poate aduce mai multă liniște

Una dintre companiile de asigurări care oferă o atenție deosebită soluțiilor de protecție este NN România, care oferă o paletă largă de beneficii pentru clienții săi.

O asigurare de bază poate oferi o sumă asigurată între 30.000 și 900.000 de lei în caz de deces. Familia ta primește suma asigurată stabilită de tine, în funcție de nevoile tale, pentru a trece prin posibile dificultăți financiare, cum ar fi credite, cheltuieli de întreținere etc. În cazul decesului din orice cauză, cei dragi ție primesc 100% din suma asigurată, iar în cazul decesului din accident, suma asigurată se dublează.

La finalul contractului primești înapoi 30% din primele plătite, dacă ești bine sănatos.

Există și soluții pentru extra-protecție care pot fi adăugate asigurării de bază și care ajută clienții să se pună pe picioare după situații neprevăzute care le afectează sănătatea sau situația familiei. Printre acestea sunt:

• asigurarea suplimentară pentru spitalizare și chirurgie - oferă un sprijin financiar pentru costurile de spitalizare și intervenții chirurgicale, în caz de accident sau de îmbolnăvire.
• asigurarea suplimentară pentru diagnosticare și tratament pentru cancer - oferă o sumă de bani pentru investigații medicale și tratamentul oricărui tip de cancer, în orice stadiu, așa încât clienții să se concentreze pe ce contează: vindecare și întoarcerea cât mai rapidă la viața de dinainte de diagnostic
• asigurarea suplimentară pentru afecțiuni grave - oferă o sumă de bani cu care clienții pot plăti investigațiile, tratamentul, vacanțele de recuperare sau orice au nevoie în cazul celor mai comune 24 de boli grave, cum ar fi infarct miocardic, insuficiență renală sau boala Parkinson și pentru 4 proceduri chirurgicale asociate.

Cum îți face o asigurare viața mai liniștită

Cum te ajută o astfel de asigurare, poți înțelege cel mai bine dintr-un exemplu. Un client de 35 de ani, din București, care tocmai s-a mutat cu familia într-un apartament luat pe credit. A trebuit să facă pasul, pentru că are un băiețel de 2 ani, iar chiria pe care o plăteau în fosta casă, era cu mult peste rata pe care o au acum.

Clientul a vorbit cu un consultant pentru un plan de protecție. Acum, acesta are o asigurare Prudent 30, care în caz de deces, îi va acoperi creditul de 150.000 de lei. Prima este de 80 de lei pe lună, dar clientul preferă să o plătească anual, atunci când își primește bonusul de la firma de construcții unde este angajat. Iar dacă la finalul contractului este sănătos, va primi înapoi 5.760 de lei, adică 30% din suma primelor nete plătite.

O simplă discuție online sau offline cu un consultant financiar îți poate identifica nevoile și îți poate lămuri toate beneficiile unei asigurării de viață, iar încheierea unui contract se face digital și extrem de rapid după plata primei.

Articol susținut de NN.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum te pregătești să trăiești mai mult și cum îți asiguri o bătrânețe mai liniștită financiar
(P) Cum te pregătești să trăiești mai mult și cum îți asiguri o bătrânețe mai liniștită financiar

8 români din 10 sunt preocupați de evoluția României în următorii ani și de impactul asupra vieții lor. 

(P) 3 metode să ai grijă de tine și de banii tăi
(P) 3 metode să ai grijă de tine și de banii tăi

Pentru a putea trăi o viață mai lungă și a-și menține stilul de viață, românii consideră că trebuie să aibă grijă de sănătatea lor (71%), să reducă stresul (68%) și să petreacă mai mult timp cu cei dragi (62%).  

(P) 5 metode să ai grijă de cei dragi și de liniștea financiară a familiei tale
(P) 5 metode să ai grijă de cei dragi și de liniștea financiară a familiei tale

 

Când ai familia ta, vrei să ai grijă de cei dragi și să le asiguri liniște financiară orice s-ar întâmpla. În viață poți să dai însă oricând de greu pe neașteptate și ai nevoie de sprijin ca să te descurci mai ușor financiar.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele
Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele

A dat norocul peste un român care a câștigat, joi seara, premiul cel mare de la Loto 6 din 49.