Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Destinații de vacanță accesibile pentru bugetele mici în România. Cum să îți organizezi concediul cu puțini bani

O vacanță la munte sau pe litoral în România poate fi destul de costisitoare, mai ales vara, în perioada concediilor. Dacă vrei să te relaxezi, dar bugetul tău nu e prea mare, există o mulțime de alte destinații frumoase care nu îți vor devasta buzunarul. 

Aceste destinații de vacanță accesibile pentru bugetele mici în România sunt ideale pentru cupluri, familii cu copii sau chiar pentru o escapadă singur.

Destinații de vacanță accesibile pentru bugetele mici în România

Nu trebuie să cheltui o avere pentru o vacanță frumoasă în România, dacă știi cum și ce destinație să alegi. Există locuri superbe, mai puțin aglomerare și care necesită un buget de vacanță redus, în care să îți faci vacanța anul acesta. Iată doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție și cum să îți organizezi un itinerariu perfect pentru vacanță. 

Delta Dunării

Dacă nu ai mai fost până acum în Delta Dunării, trebuie să îți faci un obiectiv din a ajunge în acest paradis. Cei care au mai fost nu vor rata nicio ocazie de a reveni în acest loc desprins din povești. Apusuile din Deltă nu se compară cu nimic altceva, iar mâncarea proaspătă pe bază de pește te va cuceri definitiv.

Citește și
Montreux
Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în Europa. Cum să alegi oaza de relaxare pentru o vacanță de vis

Printre activitățile pe care le poți face în Deltă se numără traseul de 5 ore pe canalele marelui fluviu, pescuitul (pentru pasionați), relaxare la spa, plajă sau explorarea obiectivelor turistice din Tulcea.

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă din lume și există peste 5.000 de specii de plante și animale. În plus, ai ocazia de a vedea peste 400 de specii de păsări. Fauna este formată din reptile, păsări, pești și amfibieni printre care broasca de lac mare, calcanul, stavridul, bibanul, sturionii sau broasca râioasă verde.

În plus, orașul Tulcea oferă o mulțime de obiective turistice precum muzee, cetăți, lacuri, situri arheologice sau păduri fabuloase. Nu rata satul pescăresc tradițional de la ieșirea din Tulcea spre Mahmudia, unde poți vedea case specifice satelor pescărești, mori de vânt și cherhanale.

Pe lângă faptul că nu vei cheltui o avere nici pe cazare, nici pe drum și cu atât mai puțin pe mâncare, experiența din Deltă este cu adevărat unică și merită o vizită măcar o dată în viață.

Transfăgărșan

Dacă nu ai la dispoziție prea multe zile de concediu, dar totuși vrei câteva zile de relaxare departe de oraș, Transfăgărășan este destinația perfectă, cât timp nu ai rău de mașină sau de drumuri șerpuite.

Priveliștea este impresionantă, dar drumul este cel mai spectaculos, fiind considerat cel mai frumos drum din România. În plus, există o mulțime de obiective turistice în Argeș, printre care Mănăstirea Curtea de Argeș, Cetatea Poenari, Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra de pe versantul sudic al Făgărașului, Bâlea Lac sau multitudinea de trasee montane în apropierea Transfăgărășanului pentru pasionații de drumeții și aventuri.

Poți găsi cazări ieftine la pensiuni, dar cel mai bine este să rezervi din timp. Unele unități de cazare oferă micul dejun inclus sau au un restaurant disponibil pentru turiști. Cu toate acestea, dacă vrei să economisești bani, poți veni cu mâncare neprisabilă de acasă.

Sighișoara

Supranumită cândva perla Transilvaniei, Sighișoara este un oraș care merită vizitat, mai ales vara, când totul prinde culoare, iar atmosfera medievală pare și mai intensă. Aflată pe malul Târnavei Mari, această cetate medievale mai are astăzi 9 dintre cele 14 tunuri ale meșteșugarilor.

Pentru cei care vor să viziteze, Sighișoara este perfectă cu obiectivele sale turistice: Cetatea Sighișoara, Turnul cu ceas, Biserica Mănăstirii Dominicane, Biserica din Deal, Turnurile din oraș, Casa Vlad Dragul și multe altele.

Dacă ești cu mașina, poți merge și mai departe ca să vizitezi împrejurimile cu adevărat spectaculoase: Rezervația naturală de stejari seculari Breite, Biserica fortificată Biertan, Biserica Fortificată de la Viscri, Pădurea Stejăreni sau satele transilvănene autentice.

Poți găsi cazare ieftine la marginea orașului, dacă ești cu mașina personală, dar există pensiuni și unități de cazare ieftine și în centrul cetății.

Maramureș

Acest loc te va impresiona de la primii pași, făcându-te să crezi că ai ieșit din România și te-ai transportat într-un mic paradis. Pe lângă căldura și ospitalitatea oamenilor de aici, Maramureșul abundă în obiective turistice, în peisaje minunate și timpul pare că stă pe loc.

Dacă ești în căutarea unor zile de relaxare, departe de tot și de toate, Maramureș este destinația ideală pentru tine. Nu rata Cimitirul Vesel, o adevărată operă de artă, bisericile de lemn din secolele XVI-XVII, Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației, Muzeul Satului Maramureșean, Mănăstirea Săpânța-Peri sau Lacul Albastru din Baia Sprie.

Nu rata plimbarea cu Mocănița între Vișeu și Paltin, una dintre cele mai populare și îndrăgite atracții turistice.

Maramureșul poate fi un loc de tihnă pentru călătorii care vor odihnă și relaxare, sau o adevărată aventură pentru cei dornici de drumeții, priveliști minunate și explorări ale naturii și ale comorilor de aici.

În orice caz, mâncarea tradițională este musai de încercat, iar cel mai bine o fac localnicii, așa că alege o cazare la una dintre multele pensiuni. Vei avea o vacanță de neuitat.

Mehedinți

Există viață și dincolo de litoralul românesc, pe timp de vară. Județul Mehedinți are o mulțime obiective turistice de vizitat și este dovada vie că România e frumoasă și dincolo de munți și atracțiile populare arhipline de turiști. Mehedinți se află în sud-vestul României și este plin de atracții turistice spectaculoase.

Parcul Natural Porțile de Fier este o arie protejată de interes național care se întinde pe o suprafață de aproximativ 115,665,8 hectare. Are în componență Munții Locvei și Munții Almăjului cu priveliștile lor impresionante.

Cazanele Dunării sunt un alt obiectiv de neratat. Acest sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați au o lungime de aproape 9 km. Cazanele Mari au aproximativ 5 km, în timp ce Cazanele Mici se întind pe aproximativ 4 km.

Nu rata Chipul lui Decebal, Podul lui Traian, Podul lui Dumnezeu, Vârful lui Stan sau Ruinele Cetății Severinului. Poți vizita Băile Herculane pentru apele termale cu proprietăți vindecătoare sau Valea Cernei, unde poți face drumeții prin pădure. Fă plimbări pe Dunăre, vizitează peșterile și cascadele din zonă și nu uita să guști pește proaspăt pescuit.

Pentru o vacanță ieftină și frumoasă în România, planifică în avans și alege să mergi în concediu în timpul săptămânii, pentru că vei găsi prețuri mai mici la cazări. În plus, dacă optezi pentru mâncare locală servită de pensiuni sau de localnici care o prepară cu propriile ingrediente, vei mânca mai bine și vei plăti mai puțin decât la restaurante.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult