Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii germani susțin că au descoperit cauza trombozelor apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cercetătorii de la Clinica Universitară Greifswald (UMG) susțin că au descoperit cauza trombozelor apărute după vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca, transmite postul public german NDR.

Oamenii de știință au transmis că au luat legătura cu Institutul Paul Ehrlich, care este responsabil pentru aprobarea și monitorizarea vaccinurilor în Germania, imediat după ce vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată. Medicii au primit mostre de sânge de la șase pacienți careu au suferit tromboze după ce au fost injectați.

La examinarea probelor, cercetătorii au descoperit că vaccinul activează trombocitele din sânge, care contribuie în mod normal în procesul de coagulare a sângelui atunci când apare o rană. Însă, la unele persoane vaccinul activează un mecanism care determină formarea cheagurilor de sânge la nivelul creierului.

Cercetătorii mai spun că, datorită faptului că au reușit să identifice cu exactitate de ce apar aceste tromboze, au stabilit și un tratament pentru astfel de cazuri, care poate fi folosit însă doar după formarea unor cheaguri de sânge.

Oamenii de știință de la Universitatea Greifswald nu sunt la prima descoperire de acest fel. În 2011, ei au identificat un tratament pentru a oprit epidemia de E. coli enterohemoragic din nordul Germaniei.

Citește și
AstraZeneca
Zece cazuri de posibile tromboze după vaccinarea cu AstraZeneca, înregistrate în Olanda

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult