Modifica setarile cookie
Toate categoriile

TIFF 2018. Pelicula "Nu mă atinge-mă", premiată cu Ursul de Aur, proiectată în a șasea zi de festival

Your browser doesn't support HTML5 video.

A şasea seară la TIFF a fost marcată de pelicula "Nu mă atinge-mă", filmul Adinei Pintilie, care a câştigat anul acesta Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Dacă peste hotare, unii spectatori s-au ridicat şi au părăsit sala, la Cluj-Napoca, toţi cei prezenţi au rămas până la final.

Însă părerile au fost împărţite.

De când au aflat că filmul "Nu mă atinge-mă" va fi proiectat în a şasea seară la TIFF, cinefilii s-au grăbit să cumpere bilete. Aşa că pelicula regizoarei Adina Pintilie a rulat cu casa închisă.

Producţia aduce în discuţie prejudecăţile pe care oamenii le au despre intimitate, iar părerile spectatorilor sunt împărţite.

Femeie: - Controversat am ştiut când am intrat, la ieşire şocant.

Citește și
tiff 2018
TIFF 2018. Cinefilii au învățat cum să își facă propriul film

Reporter: - Ce v-a şocat?

Femeie: - Scenele cu persoane mai altfel.

"Mi-a plăcut că a adus în lumină sexualitatea oamenilor cu altfel de abilităţi. Cred că suntem pregătiţi să acceptăm diversitatea ca preţ din firescul nostru", explică o tânără.

"Foarte fain! Mi-a plăcut modul în care a fost regizat şi subiectul pe care l-a avut. Nu m-am aşteptat la un astfel de subiect pentru că în România este un subiect foarte tabu", este părerea unei tinere.

Seara a continuat cu un cine-concert, care i-a purtat pe cei prezenţi într-o călătorie pe Dunăre - până la Marea Neagră. Pelicula a fost acompaniata de o trompetă mixată live de un artist maghiar.

Festivalul se va încheia duminică, dar, până atunci, zeci de producţii pot fi urmărite zilnic de cinefili.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult