Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată un suc natural după ce a stat un an în frigider. Experimentul făcut de medical Mihai Craiu

Medicul Mihai Craiu a postat pe contul de Facebook „Spitalul Virtual pentru copii” un filmuleț în care arată ce se întâmplă și cum arată un suc natural după ce a stat un an în frigider.

„Aș vrea să vă arăt cum este un suc natural presat, destinat tuturor, și copiilor după un an de când l-am uitat în frigider. Uitați-vă la culoare! Nu s-a schimbat deloc! O să trebuiască să mă credeți pe cuvânt: nici nu miroase a fermentat. Asa arata un suc procesat destinat folosirii copiilor. Concluzia? Folosiți fructe și legume proaspete!”

Sucul prezentat de medic în filmulețul de pe Facebook nu prezintă nicio schimbare semnificativă. Nu s-a alterat. Acestea pot conține substanțe ce pot avea efecte adverse mai mari asupra copiilor decât a adulților pentru că „un copil are expunere relativă, la diverse substanțe, mai mare decât un adult (aport mai mare pe kilogram), au sisteme de detoxifiere imature și organele lor aflate în creștere sunt mai susceptibile la acțiuni toxice/disruptive mult mai mult decât organele gata formate ale adultului”, notează medical în postarea de Facebook.

Acesta a mai menționat că anumiți coloranți artificiali, nitriții și nitrații, bisfenolii si ftalații din plastice, pesticidele non-persistente, percloratul, perfluroalchilii sunt doar câteva astfel de substanțe utilizate în procesarea și ambalarea produselor alimentare.

Medicul semnalează necesitatea unei educații privind mâncarea în școli pentru a face diferența între produse.

Citește și
camion sucuri
Cantitate uriașă de suc, vărsată pe șosea. Un șofer a fost rănit după ce s-a răsturnat cu mașina în șanț

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult