Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul a recunoscut că Guvernul ar putea decide menținerea restricțiilor și după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a recunoscut, miercuri, că Guvernul are în analiză inclusiv o variantă prin care restricțiile din prezent ar putea fi menținute și după data de 15 mai, când România iese din starea de urgență.

Întrebat de un jurnalist, miercuri, într-o conferință de presă organizată la uzina de produse speciale Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa, dacă după 15 mai ar putea fi impusă starea de alertă, premierul Orban a declarat că Executivul evaluează în prezent ”toate posibilitățile”.

"Avem în evaluare toate posibilităţile: de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major .. Și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai, şi decizia va depinde de evoluţia epidemiei.

În cazul în care ne menţinem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranţă că vom lua deciziile în conformitate cu evoluţia epidemiei. Deocamdată, nu scoatem din calcul niciuna dintre variante. Sigur, există şi varianta stării de alertă care permite menţinerea restricţiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar avem şi alte variante.

În funcţie de evoluţie vom lua decizia. Și când vom lua decizia, o vom comunica public”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.  

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis a mărturisit că se tunde acasă. Șeful statului i-a recomandat unui jurnalist să mai încerce

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult