Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu i-a spus lui Pedro Sanchez că ține cu Spania la EURO 2024. Premierul iberic, la București: ”Mulțumesc, Marcel!” VIDEO

Partidul Social Democrat găzduieşte, sâmbătă, la Bucureşti, reuniunea Internaţionalei Socialiste (IS), secţiunea Europa, ocazie cu care preşedintele social-democraţilor români, Marcel Ciolacu, îl primeşte pe Pedro Sanchez, preşedintele IS.  

Sanchez a ajuns în România după ce a urmărit, la Stuttgart, sfertul de finală al Campionatului European de fotbal dintre Spania şi Germania, alături de cancelarul german, Olaf Scholz.

”Eu cred că Spania va câştiga Campionatul European”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea reuniunii.

”Pe lângă victoria laburiştlor din Marea Britanie am avut şi victoria din Turcia a socialiştilor la alegerile locale, dar, nu în ultimul rând, victoria echipei Spaniei de aseară. Îmi pare rău pentru Olaf (cancelarul german, Olaf Scholz – n.r), dar de această dată echipa Spaniei a fost mult mai bine pregătită.

Sperăm să se bată cu Turcia, Spania, în finală, dar eu cred că Spania va câştiga Campionatul European de Fotbal”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în deschiderea reuniunii.

Citește și
Marcel Ciolacu
Surse: Marcel Ciolacu analizează varianta unui ”candidat independent” la alegerile prezidențiale, susținut de PSD
Pedro Sanchez: Doar noi, socialiştii, suntem capabili să oprim extrema dreapta. Este momentul adevărului

”Mulţumesc, Marcel şi PSD că găzduiţi această reuniune. Mulţumesc tuturor celor prezenţi în acest oraş frumos. Aici, la Bucureşti, a avut loc o reuniune importantă a Internaţionalei Socialiste în 1999, când s-a cerut Uniunii Europene să facă un salt, să aibă viziune pe termen lung. Au trecut 25 de ani şi unele idei sunt la fel de valoroase ca atunci sau chiar mai mult.

Vedem un avans puternic al extremiştilor şi populismulul. Este de netăgăduit acest lucru. Îşi impun cu succes ideile. Este un moment al adevărului, este momentul să înfruntăm extrema dreapta, să ne ridicăm pentru noi împotriva acestui val reacţionar, nimeni nu o va face, suntem ultima linie a apărării.

Depinde de noi ca Europa să nu-şi trădeze principiile. Nu suntem singuri, ne avem unii pe alţii, Internaţionala Socialistă trebuie să fie un leagăn al speranţei pentru progresiştii din Europa şi să construiască poduri în faţa provocărilor. Europa a învăţat din trecutul tragic să apere pacea şi dialogul, să înţeleagă culturilor şi civilizaţiile, să lupte împotriva inegalităţii, să conducă lumea în secolul XXI, să lupte pentru egalitatea între bărbaţi şi femei.

Aşa cum a spus şi Marcel, pacea este ameninţată de războaie, în Ucraina şi Orientul Mijlociu, şi nu mai putem lua de-a gata progresele despre care credeam că s-au consolidat pentru că riscul de regresare este real, foarte real, din păcate. Trebuie să acţionăm cu determinare şi cu loialitate faţă de principiile noastre. Trebuie să întărim democraţia noastră şi să luptăm împotriva celor care distrug societăţi prin minciuni şi dezinformare”, a spus Sanchez.

Premierul spaniol a aprecizat că victoriile din alegeri trebuie să ducă şi la acţiuni concrete.

Sánchez a fost ales lider al Internaţionalei Socialiste în noiembrie 2022, în timpul celui de-al 26-lea Congres de la Madrid al acestei organizaţii, care reuneşte 132 de partide social-democrate, socialiste şi muncitoreşti din întreaga lume.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult