Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei români, care ziua culegeau roșii, iar noaptea se prostituau, au ucis un bărbat din Belgia

Trei bărbați români, care ziua munceau la cules de roșii, iar noaptea se prostituau, sunt acuzați de autoritățile belgiene că l-au ucis pe Leo Van Rentergem, care avea 59 de ani.

Românii l-au întâlnit pe bărbatul care suferea de retard mintal într-un bar de gay amplasat în apropierea gării din Anvers.

Crima a fost descoperită la data de 23 mai 2018, după ce fratele lui Leo Van Rentergem le-a cerut vecinilor să arunce o privire în apartamentul acestuia. Leo nu mai fusese văzut de câteva zile, iar fratele lui era îngrijorat, potrivit pzc.nl.

Vecinii l-au găsit pe bărbat decedat, în dormitor. Trupul neînsuflețit al acestuia se afla pe podea, lângă pat, legat de mâini și de picioare. Bărbatul avea capul acoperit cu haine legate la gât.

Autopsia a arătat că Leo Van Rentergem a murit asfixiat, după ce a inițial a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Citește și
aeroport
Românii vor putea intra în Belgia doar cu un test negativ de Covid-19

Oamenii legii au descoperit că de la locul crimei au dispărut mai multe bunuri ale victimei, printre care un telefon mobil și un portofel.

Un rezident le-a spus polițiștilor că pe 20 mai, la miezul nopții, a văzut trei bărbați care părăseau casa lui Leo cu o pungă albă de plastic.

 

Se întâlnea cu bărbați români

 

De asemenea, anchetatorii au aflat de la prietenii lui Leo că acesta frecventa baruri gay. Uneori, el plătea bărbați pentru a face sex în toalete.

"Bărbații pe care Leo i-a întâlnit, mai ales români, nu erau homosexuali convinși, ci doar umblau după bani. Cei mai mulți dintre ei erau chiar căsătoriți și făceau asta doar pentru bani", a declarat P., o cunoștință a victimei.

Unul dintre barurile preferate de Leo era Rainbow. Acolo, pe 20 mai, bărbatul a fost văzut în compania lui Fernardo-Marius Covaciu, un român în vârstă de 24 de ani.

În seara acelei zile, el a lăsat trei bărbați să intre în apartamentul său, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere din zonă. Cei trei au plecat după douăzeci de minute.

Anchetatorii au aflat că Fernardo-Marius Covaciu, Sergiu Ioan Covaci (22 de ani) și Sorin Varga (43 de ani) au fost cei care l-au vizitat pe Leo.

Oamenii legii au găsit urmele celor trei bărbați în apartamentul lui Leo.

Românii au fost arestați, iar procesul lor a început joi. Este de așteptat ca aceștia să fie condamnați la închisoare pe viață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult