Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ștafeta flăcării olimpice, inclusă în parada de Ziua Națională a Franței. Imagini spectaculoase la Paris

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ștafeta flăcării olimpice a ajuns la Paris, după ce a traversat Franța. Și, în mod excepțional, ceremonia purtării torței olimpice a fost inclusă în parada de Ziua Națională.  

Apoi, ștafeta a fost adusă pe la monumente reprezentative ale capitalei. Simbolul flăcării, explică organizatorii, reflectă mândria națională, moștenirea militară și, desigur, Olimpiada din Paris, 26 iulie- 11 august.

Torța a fost purtată maiestuos de un cavaler militar la parada de Ziua Națională a Franței. Iar flacăra olimpică a primit un salut special - o demonstrație de dresură hipică.

Într-o zi de 14 iulie, parada a fost dedicata sărbătorii naționale. Președintele Macron a trecut în revistă garda de onoare. Iar avioanele și elicopterele de luptă au survolat Champs Elysee.

Torța olimpică, predată unui sportiv

Dar ceremonia a fost dedicată și Jocurilor Olimpice de la Paris - care încep peste 12 zile. Cavaleristul care a purtat torța a predat-o unui tânăr sportiv.

Citește și
emmanuel macron
Emmanuel Macron rupe tăcerea după ce a aruncat Franța în haos. Prima reacție privind înfrângerea usturătoare a partidului său

Tineri soldați îmbrăcați în jachete verzi, galbene, roșii, albastre și negre au format cercurile olimpice în fața tribunei oficiale. Fanfara a intonat ”La Marseillaise”. Iar avioanele de acrobație militară din Patrula Franței au desenat tricolorul pe cer.

Apoi torța olimpică a fost purtată în ștafetă la Paris, trecând pe la monumentele reprezentative ale capitalei franceze. Duminică seară a ajuns la primărie, unde totul a culminat cu un foc de artificii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult