Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soțiile soldaților ruși trimiși la război: victoria lui Putin la prezidențiale, un ”scuipat în față”

Soțiile soldaților ruși mobilizați care militează pentru întoarcerea lor din Ucraina au declarat luni că victoria lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 15-17 martie reprezintă un „scuipat în față”.  

Vladimir Putin și-a asigurat al cincilea mandat de președinte al Rusiei cu 87,28% din voturi, un record absolut, după o competiție din care au lipsit oponenți, scrie The Moscow Times.

„Rezultatele alegerilor nu au fost o surpriză pentru noi. Dar 87% este o falsificare totală, un scuipat în fața noastră”, a scris mișcarea Put’ Domoi („A Way Home”) pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Aceste rezultate sunt doar un memento că munca noastră nu s-a încheiat încă. Trebuie să continuăm să mergem înainte în ciuda obstacolelor și să ne unim pentru a ne atinge obiectivul comun de demobilizare”, a adăugat aceasta.

Până și bloggeri pro-război cer demobilizarea recruților

Mișcarea a promis inițial loialitate față de așa-numita „operațiune militară specială” a Moscovei în Ucraina, iar mai târziu față de mobilizarea „parțială” a aproximativ 300.000 de rezerve, la sfârșitul anului 2022.

Citește și
Iulian Navalnaia
Văduva lui Navalnîi, prima țintă a Kremlinului după ce Putin a fost reales președinte: "A pierdut înțelegerea patriei"

Cu toate acestea, grupul a devenit din ce în ce mai ostil față de Putin, după ce femeile au văzut refuzul Kremlinului de a readuce acasă soldații mobilizați de mai bine de un an în serviciul militar.

Până și bloggerii ruși pro-război, care au număr mare de urmăritori pe rețelele de socializare, i-au cerut treptat lui Putin să demobilizeze recruții, pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina intră în al treilea an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult