Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea femeii care a rămas însărcinată cu un al doilea copil, deși era deja gravidă

Your browser doesn't support HTML5 video.

O situaţie total atipică s-a petrecut într-o familie din Regatul Unit. Soţia a rămas însărcinată cu un al doilea copil, deşi era deja însărcinată.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare în lume, şi au o explicaţie ştiinţifică. Atât mama, cât şi "Super gemenii" pe care i-a adus pe lume sunt bine sănătoşi.

Rebecca Roberts, mamă: "Mi-am făcut o ecografie la 7 săptămâni, apoi o alta la 10 săptămâni. În ambele cazuri, medicul a văzut doar un singur bebeluş."

Până când, într-o zi, a mai apărut din senin un alt bebeluş - o fetiţă, de această dată, care a dat primele semne de viaţă la ecografia cu ultrasunete din săptămâna a 12-a. Pentru părinţi, surpriza a fost una extrem de mare.

Rebecca Roberts: "Cu alte cuvinte, am rămas însărcinată în timp ce eram deja însărcinată. Când ne-au anunţat medicii mi s-a părut o adevărată nebunie, pentru că nu ne aşteptam la aşa ceva."

Citește și
femeie gravida
O femeie din Anglia a rămas gravidă de două ori în decurs de 3 săptămâni. Ce este „superfetația”

Elizabeth Cohen, reporter: "Cred că ai fost şocată când ţi s-a spus."

Rebecca Roberts: "Nu îmi venea să cred că mi se întâmplă mie, dar aşa a fost şi e minunat!"

Micuţa Rosalie a fost concepută la aproape 3 săptămâni după frăţiorul ei. În cazuri extrem de rare, o femeie însărcinată ar putea continua să ovuleze, iar acel ovul ar putea fi apoi fertilizat și implantat în uter. Fenomenul se numește "superfetație".

Lillian Schapiro ginecolog: "În acest caz, a fost total neobișnuit ca femeia să fi ovulat o dată pentru copilul mai mare și apoi mai târziu pentru copilul mai mic."

În cazul Rebbecăi, la acestă situaţie a contribuit faptul că femeia urmă un tratament de fertilizare. Cu toate emoţiile apărute pe parcurs, aventura s-a terminat cu bine. Deşi gemenii s-au născut prematur, acum sunt perfect sănătoşi.

Mama spune că vede deja o legătură puternică între cei doi frați, iar Rosalie crește pe zi ce trece, și îl prinde din urmă pe fratele ei mai mare.

Elizabeth Cohen, reporter: "Rebecca, te gândeşti la Noah și la Rosalie ca la doi fraţi gemeni sau ca la un frate mai mare şi sora lui mai mică?"

Rebecca Roberts: "Cu siguranță îi consider fraţi gemeni. Ei s-au născut în același timp. Chiar dacă nu au fost concepuţi în același timp, eu i-am purtat în pântec în același timp. S-au născut în același timp, deci da, sunt gemeni."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult