Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polonia anunţă că "unele ţări" vor impune restricţii importurilor ucrainene, dacă UE nu prelungeşte interdicţiile

Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia susţin prelungirea până la sfârşitul anului a interdicţiei UE privind importul de cereale ucrainene în aceste ţări, a declarat, vineri, ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus.

În luna mai, Uniunea Europeană a permis celor cinci vecini ai Ucrainei să interzică vânzările pe piaţa internă de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui ucrainene, permiţând în acelaşi timp tranzitul acestor produse pentru a fi exportate în altă parte. Această interdicţie urmează să ia sfârşit la 15 septembrie.

"Susţinem o interdicţie a importurilor în ţările noastre până la sfârşitul anului", a declarat, într-o conferinţă de presă, Telus.

"Vreau să spun că, chiar dacă nu vom reuşi, unele ţări vor introduce propriile restricţii. Declaraţia noastră este clară", a punctat ministrul polonez al Agriculturii.

Miniştrii agriculturii din cele cinci ţări s-au pus de acord, de asemenea, să ceară subvenţii pentru tranzitul cerealelor şi doresc ca şi alte produse să fie adăugate pe lista interdicţiilor de import, cum ar fi zmeura în cazul Poloniei, a mai spus Telus.

Citește și
cereale, ucraina
China, cel mai mare importator de cereale ucrainene, ar putea ajuta la salvarea acordului de la Marea Neagră

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult