Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O școală le-a interzis elevilor să mai vină la ore îmbrăcați complet în negru. Care este motivul

Elevii unei școli generale din Texas au noi restricții cu privire la modul în care se pot îmbrăca pentru prima zi de cursuri de luni, ca urmare a unei modificări a codului vestimentar care interzice purtarea hainelor negre din cap până în picioare.  

Interdicția intră în vigoare la H.E. Charles Middle School, care face parte din El Paso Independent School District (EPISD), informează Fox News.

Directorul școlii, Nick DeSantis, a susținut într-o scrisoare trimisă părinților despre culoarea neagră că este „asociată cu depresia și probleme de sănătate mintală”, precum și cu „criminalitatea”.

Codul vestimentar al școlii din anul școlar trecut, publicat într-un manual al elevului de pe site-ul său, spunea că elevii pot purta tricouri polo în culorile școlii de verde, gri și negru și pantaloni negri sau kaki, cu blugi albaștri permiși în anumite zile.

„Am cumpărat deja pantalonii negri, așa că trebuie să cumpărăm acum alții”, a declarat părintele Fabiola Flores pentru un post local. „Ar fi trebuit să ne întrebe. Trebuiau să ne zică măcar un „Hei, ce părere ai?”.

Citește și
bacalaureat
Peste 20.000 de elevi se pregătesc pentru a doua încercare la Bacalaureat. Cum sunt ajutați tinerii fără posibilități

Autoritățile au recunoscut la postul local că anunțul ar fi putut fi făcut diferit, dar a explicat că este un rezultat al preocupărilor expuse de părinți și profesori care fac parte din echipa de îmbunătățire a mediului din școală.

În timp ce școlilor din EPISD li se permite să-și creeze propriul cod vestimentar, părinții din SUA se pot lupta cu această regulă și pot plăti din buzunar pentru ei, spune SmartAsset Financial Advisors.

87% dintre elevii școlii sunt dezavantajați economic

Charles Middle School, care servește clasele VI - VIII, are aproape 600 de elevi, potrivit U.S. News. Dintre aceștia, 87% sunt considerați „dezavantajați economic”. Iar unii părinți spun că schimbarea culorii poate fi benefică.

„Cred că dăunează stării de spirit a școlii, dacă îmbrăcămintea copilului este doar neagră”, a spus părintele Nancy Rangel-Gomez pentru KVIA-TV.

Elevii de la Școala Gimnazială Charles vor avea voie să poarte pantaloni scurți negri pentru educație fizică, iar culoarea poate fi purtată în „ziua liberă a îmbrăcămintei”, a declarat președintele Asociației Profesorilor din El Paso, Norma De La Rosa, pentru KFOX. De asemenea, ea recomandă părinților să citească codul vestimentar al școlii în întregime pentru a evita orice confuzie.

Un profesionist în sănătate mintală a declarat însă pentru KFOX că depresia nu „are culori” sau „ținute”. Mai degrabă, ea a spus că există și alte semne la care profesorii trebuie să fiți atenți la elevi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult