Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O mamă a cheltuit banii pe care fiul ei decedat îi lăsase moștenire altcuiva. Pe ce a risipit o avere uriașă

Kathryn Walker, 56 de ani, o femeie din orașul englez Washington, a abuzat de calitatea sa de executor testamentar, care i-a fost conferită de fiul ei, Richard, și a cheltuit o sumă uriașă de bani pe achiziții extravagante.

Soldatul Richard Walker a murit la datorie, în Afganistan, în 2013. Bărbatul a lăsat în urma sa un testament. Conform acestuia, o sumă uriașă de bani urma să-i revină unei persoane de sex feminin căreia militarul dorea să-i schimbe viața în bine.

Richard Walker i-a încredințat mamei sale, Kathryn Walker, rolul de executor testamentar. În loc să aibă grijă de bani sau să-i investească cu înțelepciune în beneficiul moștenitorului legal, femeia i-a cheltuit pe toți.

Frauda a ieșit la iveală după ce o rudă a moștenitoarei a auzit zvonuri conform cărora Kathryn Walker s-a îmbogățit după moartea fiului ei.

Mama soldatului a cheltuit 455.774 lire sterline pe mașini, rulote, cai și pe achitarea propriilor datorii, informează Mirror, care citează Chronicle Live.

Citește și
politie
O mamă din Tulcea se zbate între viață și moarte, după ce a fost înjunghiată de soț. Copiii erau în casă

Cazul a ajuns la tribunal, iar magistrații de la Newcastle Crown Court au aflat că un cec în care era trecută suma respectivă a ajuns în posesia mamei lui Richard Walker în 2014. Femeia nu i-a spus nimic celei pe care fusese întocmit testamentul lăsat de fiul său.

După câțiva ani, aceasta a aflat că mama lui Richard Walker s-a îmbogățit subit, lucru dovedit de faptul că ea își cumpărase cai și grajduri.

„Acest lucru a îngrijorat-o, pentru că știa de la domnul Walker că mama lui nu se pricepea la bani. Ea a supraviețuit cu beneficii și cu împrumuturi obținute de la fiul ei”, a spus în fața magistraților Nick Lane, avocatul beneficiarei testamentului.

În acest context, moștenitoarea legală le-a cerut avocaților săi să investigheze ceea ce s-a întâmplat. Aceștia i-au solicitat mamei lui Richard Walker să furnizeze informații în legătură cu banii care apăreau în testament, însă femeia nu a făcut acest lucru.

De asemenea, Kathryn Walker nu le-a răspuns nici autorităților, care i-au cerut să furnizeze un inventar al averii.

În 2020, după ce a fost dispusă măsura de executare, Kathryn Walker i-a contactat telefonic pe avocații moștenitoarei fiului său și le-a spus că a investit fondurile într-un parc de rulote și că întreaga afacere a eșuat.

Avocații au anunțat imediat poliția, iar verificările efectuate de oamenii legii au arătat că, doar patru luni de la primirea banilor, Kathryn Walker a dispersat fondurile.

Ea a pus 137.000 de lire sterline într-un alt cont pe care îl avea deschis, apoi a achiziționat rulote în valoare de 237.000 de lire sterline.

De asemenea, printre altele, ea a cumpărat mașini, a cheltuit 10.000 de lire sterline prin supermarketuri și 800 de lire sterline pe bilete la meciurile disputate de echipa Sunderland FC.

Femeia a scos din bancă 30.000 de lire sterline, bani pe care i-a păstrat cash.

Apoi, ea a vândut cele șapte rulote pe care le cumpărase, însă a pierdut 161.000 de lire sterline față de prețul de achiziție.

Le-a spus magistraților că a ajutat copilul bolnav al unui prieten

În fața judecătorilor, Kathryn Walker a negat că a risipit banii fără rost. Ea a spus că a cheltuit 18.000 de lire sterline pe o grădină memorială și că și-a achitat datoriile personale și restanțele la chirie.

De asemenea, ea a mai afirmat că a achitat o sumă de bani pentru ca fiul unui prieten să primească tratament medical în străinătate.

„A spus că știa că banii nu sunt ai ei. A spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut.

Ea a încălcat total poziția de încredere care i-a fost acordată și a folosit banii în propriul beneficiu”, a declarat avocatul Nick Lane.

Kathryn Walker a pledat vinovată pentru fraudă prin abuz de încredere. Ea a fost condamnată la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult