Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Matteo Salvini: „Italia vrea să rămână în UE, dar să schimbe regulile”

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a declarat, miercuri, că pentru el este „un compliment” să i se spună că este populist. Mai mult, el a lăudat ascensiunea acestui curent în Europa.

În primul său interviu internațional de când a ajuns în centrul atenției, pentru linia dură antimigrație, Salvini a declarat pentru CNN: „Cuvântul „populist” este folosit ca insultă, dar pentru mine e un compliment. Să-i ascult pe oameni, să fiu un ministru care merge prin orașe, prin piețe, prin stații, prin spitale, este o datorie și o plăcere”, a spus Salvini, care este și vicepremier al Italiei.

Potrivit liderului Ligii, în vârstă de 45 de ani, europa trebuie să învețe o lecție din Brexit, cât și din alegerile recente din Italia și Austria, în urma cărora partidele populiste și de dreapta au câștigat detașat, subliniind că „oamenii vor o identitate, securitate, locuri de muncă.”

„Oamenii au o reacție frumoasă împotriva dictaturii finanțelor, care vrea să scape de sub control migrația”, a adăugat el.

În ultimele săptămâni, ministrul italian de Interne a închis porturile Italiei pentru navele care transportă migranți salvați din Marea Mediterană și a provocat controverse după ce a anunțat că vrea să facă un recensământ al romilor din Italia.

Citește și
matteo salvini
Replica romilor pentru ministrul Matteo Salvini care vrea să-i expulzeze

În interviul de miercuri, Salvini a criticat Uniune Europeană pentru că a eșuat să facă față crizei imigrației, spunând că Italia a făcut „mai mult în ultimele luni” decât au făcut liderii europeni „în ani de discuții.” De criticile sale n-a scăpat nici președintele francez Emmanuel Macron.

„Macron vorbește despre valori, dar nu recunoaște adevărata valoare, așa că n-are ce lecții să dea Italiei. Nimeni n-a obținut nimic niciodată cu cuvinte frumoase. Într-o lună de guvernare prin acțiuni, am reușit să ne facem ascultați: spaniolii au intervenit, Malta trebuie să intervină, la fel și francezii, germanii și olandezii. E clar că avem nevoie de o politică diferită. Trebuie să investim în africa. Dar cred că am obținut în această lună mai mult decât în șase ani de discuții”, a mai spus Matteo Salvini.

Deși liderii europeni l-au criticat pentru politica privind migrația, mulți italieni îi dau dreptate, considerând că Europa n-a răspuns adecvat crizei. Un sondaj arată că majoritatea cetățenilor susțin această politică dură dusă de acutalul Guvern.

„Europa s-a născut ca un proiect bun. Aș vrea să revenim la identitatea comunității europene, o comunitate a oamenilor egali, care se respectă, a statelor care își respectă unele altora suveranitatea”, a mai spus Salvini, subliniind că obiectivul Italiei e să rămână în UE, dar să „schimbe unele reguli în avantajul cetățenilor italieni.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult