Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov: Ucraina își demonstrează în toate modurile posibile disponibilitatea de a interveni în Transnistria

Conducerea ucraineană își demonstrează disponibilitatea de a interveni în Transnistria, inclusiv prin folosirea forței, susține Serghei Lavrov, conform presei de stat din Rusia, TASS.

„Conducerea ucraineană își joacă rolul său extrem de negativ, subversiv, care, încălcându-și statutul de mediator a luat fără echivoc partea Chișinăului, susține în orice mod posibil aspirațiile sale militante, aspirațiile distructive față de Transnistria. Sapă structuri defensive, fortificații între Ucraina și Pridnestrovie și își demonstrează în toate modurile disponibilitatea de a interveni în acest proces, inclusiv prin folosirea forței”, a spus Serghei Lavrov, conform TASS.

"Vreau să spun din nou că Rusia este responsabilă pentru securitatea în Pridnestrovie (n.r. Republica Moldovenească Nistreană este numele dat de forțele separatiste entității politice autoproclamate din Transnistria) în deplină concordanță cu mandatul pe care îl au militarii noștri. Ne vom ghida după acest mandat", a subliniat Lavrov.

Pe 9 martie, Ministerul Securității de Stat al republicii nerecunoscute a anunțat că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult