Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a trimis o a treia divizie în Liban. Răspunsul Hezbollah a fost unul devastator

Your browser doesn't support HTML5 video.

În tot acest timp, în Liban, Israelul își extinde operațiunile în localitățile din sudul țării. O a treia divizie israeliană a fost trimisă peste granițe, semn că lupta cu Hezbollah nu este una restrânsă.

În replică, gruparea fundamentalistă a lansat în cursul nopții și spre dimineață zeci de rachete balistice către Israel.

Pentru a doua noapte la rând, aviația israeliană a lovit ținte din sudul Beirutului - bastionul grupării Hezbollah. Au fost vizate, din nou, depozite de armament și muniție. În același timp, o a treia divizie israeliană a trecut granița și a înaintat pe teritoriul libanez. Potrivit experților, aproape jumătate din efectivele trupelor israeliene din nordul țării operează în acest moment în Liban.

La rândul său, gruparea sprijinită de Iran a lansat numeroase rachete către nordul Israelului. Hezbollah susține că a vizat o bază aeriană de la periferia orașului Haifa. Însă, rachetele au lovit într-un cartier din oraș. Un adolescent și un adult au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Riposta Israelului ar putea fi limitată

În sudul Libanului, soldații au găsit mai multe tuneluri în care integriștii aveau plasate arme și muniții. Unul dintre ele, lung de 250 de metri, era echipat cu dușuri, scaune, o bucătarie și rezerve de hrană. Structura avea una dintre ieșiri la doar câțiva metri de frontiera israeliană. Militarii au turnat beton la ambele căi de acces, pentru a scoate tunelul din uz.

În acest timp, responsabilii militari de la Ierusalim analizează diversele scenarii de ripostă împotriva Iranului.

Tzipi Hotovely, ambasadoarea israeliană la Londra: „Luăm în calcul toate opțiunile. Premierul Netanyahu a transmis foarte clar că nu vom tolera această amenințare (reprezentată de Iran)”.

Pe de altă parte, există semnale că riposta Israelului ar putea fi una limitată, care să nu vizeze instalațiile nucleare sau petroliere iraniene, în urma presiunilor venite din Statele Unite. Washingtonul nu-și dorește un conflict regional în Orientul Mijlociu, cu doar câteva săptămâni înaintea unor alegeri cruciale în SUA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult