Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inundații apocaliptice în Coreea de Nord. Seul: 1.500 de morți, elicoptere de salvare prăbușite. Kim Jong Un refuză ajutorul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat presa sud-coreeană că a răspândit un "zvon fals" cu privire la amploarea inundaţiilor care au afectat nordul ţării sale, a relatat sâmbătă agenţia oficială de presă KCNA.  

Presa de stat nord-coreeană a relatat joi inundaţii şi ploi torenţiale în regiunea Sinuiju, în apropiere de graniţa cu China, şi a publicat fotografii cu Kim supervizând operaţiunile de salvare dintr-o barcă pneumatică.

Ulterior, presa sud-coreeană a afirmat că dezastrul ar fi putut provoca moartea a 1.000 - 1.500 de persoane sau dispăruţi şi că mai multe elicoptere de salvare s-ar fi prăbuşit. Aceste rapoarte au determinat guvernul sud-coreean să îşi ofere - fără succes - ajutorul.

Kim Jong Un spune că inundațiile nu au făcut nicio victimă

Potrivit KCNA, Kim Jong Un a declarat că inundaţiile nu au provocat victime în Sinuiju şi că peste 5.000 de persoane au fost salvate.

"Presa de gunoi a inamicului răspândeşte un zvon fals", a spus el. În continuare, potrivit agenţiei oficiale, liderul "a denunţat cu severitate obiceiurile inveterate şi natura josnică a gunoaielor din Republica Coreea care fac o campanie de defăimare vicioasă".

Citește și
kim jong un
Coreea de Nord caută disperată în străinătate medicamente noi pentru Kim Jong Un. De ce boală suferă dictatorul

Guvernul sud-coreean a declarat vineri că a încercat în zadar să contacteze autorităţile din Nord pentru a le oferi ajutor umanitar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult