Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dmitri Medvedev, cu ocazia aniversării anexării teritoriilor ucrainene, a spus că „vor fi mai multe regiuni noi în Rusia”

Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat pe canalul său Telegram o postare dedicată aniversării anexării regiunilor ucrainene.

„Acum un an, la referendum, locuitorii lor au luat o decizie fatidică - să fie alături de Patria lor. Această alegere a devenit un simbol nu numai al restabilirii dreptății istorice, ci și al unității poporului rus, al voinței colosale și al dăruirii sale”, a scris Medvedev.

El a mai spus că „operațiunea militară specială” va continua „până la distrugerea completă a regimului nazist de la Kiev și eliberarea teritoriilor ruse originale de sub inamic”. După care, potrivit lui Medvedev, „vor fi mai multe regiuni noi în Rusia”.

Pe 28 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege conform căreia 30 septembrie a devenit „Ziua Reunificării” RPD anexată, LPR, precum și regiunile Zaporojie și Herson cu Rusia.

Cu ocazia primei aniversări a anexării teritoriilor ucrainene, în Piața Roșie a avut loc un miting și un concert.

Putin nu a participat, deși organizatorii au anunțat inițial discursul președintelui. În plus, și canalele federale de televiziune au ignorat complet evenimentul în emisiunile lor de știri de seară, iar concertul nu a fost difuzat pe internet. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult