Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia neașteptată luată la Moscova după moartea lui Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic care a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani, nu va avea parte de funeralii de stat, a anunțat agenția de presă rusă Interfax, citată de The Independent.

„Nu există planuri de a organiza funeralii de stat pentru Gorbaciov”, au declarat surse pentru Interfax.

Anterior, Fundația Gorbaciov a transmis agenției Interfax că fostul lider al URSS va fi înmormântat la Cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa, Raisa, care a murit în 1999.

CITIȚI ȘI: Mihail Gorbaciov, interviu exclusiv pentru Știrile ProTV în 2010. Ce spunea despre Revoluția din '89 și Ion Iliescu

Mihail Gorbaciov a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani.

"Astăzi seară (marţi), după o lungă boală gravă, Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit", a indicat Spitalul Clinic Central (TSKB), potrivit AFP.

Putin: Gorbaciov a schimbat istoria lumii

Vladimir Putin l-a descris pe Mihail Gorbaciov drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, dar a adăugat că „romantismul” său cu privire la posibilitatea unei apropieri de Occident nu se justifica.

'Gorbaciov a fost un om politic şi de stat care a avut un impact uriaş asupra cursului istoriei mondiale. Ne-a condus ţara într-o perioadă de schimbări complexe şi dramatice şi de provocări uriaşe economice, sociale şi de politică externă'', a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în telegrama sa de condoleanţe.

Putin, care activa în serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, pe când Gorbaciov se afla la putere, a declarat că fostul lider sovietic ''a înţeles pe deplin'' că sistemul sovietic avea nevoie să fie reformat şi ''s-a străduit să vină cu soluţii la probleme urgente''.

Şeful statului rus a evidenţiat îndeosebi ''uriaşa activitate umanitară, de binefacere şi de reprezentare pe care a desfăşurat-o Mihail Sergheevici Gorbaciov în aceşti ultimi ani''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult