Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce refuză Elveția să exporte muniție de război în Ucraina: ”Elveţia nu poate accepta”

Elveţia a respins din nou o solicitare a Germaniei de a permite reexportul de muniţii elveţiene către Ucraina.  

Este vorba despre cartuşe de 35 mm care nau fost furnizate de companii elveţiene armatei germane în urmă cu decenii, cu condiţia ca Germania să nu poată reexporta muniţiile fără aprobarea Elveţiei.

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht a adresat luna trecută o cerere scrisă guvernului de la Berna pentru a obţine permisiunea de a furniza 12.400 de cartuşe elveţiene pentru tancurile antiaeriene Gepard pe care Berlinul le-a livrat deja Ucrainei, ca să o ajute în războiul împotriva Rusiei.

Însă ministrul elveţian al economiei, Guy Permelin, a dat acelaşi răspuns pe care guvernul elveţian îl dăduse şi în luna iunie, când respinsese cererea Germaniei.

"Conform principiului egalităţii de tratament din legea privind neutralitatea, Elveţia nu poate accepta o cerere pentru transfer de material de război de origine elveţiană către Ucraina, atât timp cât aceasta din urmă este implicată într-un conflict armat internaţional", a subliniat guvernul elveţian, potrivit Agerpres.

Citește și
Alexander Schallenberg Austria
Ministrul austriac de Externe: Austria va rămâne neutră militar, pentru că așa doresc cetățenii

"Atâta vreme cât situaţia rămâne neschimbată, aprobarea unui transfer de material militar elveţian de către Germania pentru Ucraina nu este încă posibilă", a adăugat el.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult