Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu ar putea adera Bulgaria la zona euro din 2024. Schema politică exploatată de trei partide

Bulgaria nu va adera la zona euro de la 1 ianuarie 2024, cel mai probabil, din cauza unor scheme politice din Parlamentul de la Sofia. Trei legi esențiale au eșuat în a fi adoptate în legislativul bulgar.

Unul din cele trei proiecte de lege pentru aderarea la zona euro este Codul asigurărilor. Votul pe acest proiect a eșuat luni pentru a doua oară, transmite Mediapool, citată de Rador și preluată de profit.ro.

Partidele GERB, Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (reprezentând partidele pro-europene), precum și Partidul Socialist Bulgar, „Ascensiune Bulgară” și „Vâzrajdane” au sabotat ședința în a doua lectură a textelor în Comisia economică. Din cauza absenței celor cinci grupuri parlamentare, Comisia nu a reușit pentru a doua oară consecutiv să obțină cvorum, pentru a examina Codul, ceea ce înseamnă că textele nu vor ajunge în sala de plen până la finalul lucrărilor Parlamentului de la Sofia.

Bulgaria are dată limită 13 februarie pentru a raporta Comisiei Europene implementarea așa-ziselor angajamente post-ERM. Acestea sunt o condiție pentru examinarea candidaturii țării pentru zona euro, a explicat în fața deputaților ministrul bulgar al finanțelor, Rosița Velkova.

La fel ca și Codul Asigurărilor, nu au putut fi votate nici Legea Insolvenței Comerciale și cea a spălării banilor

Citește și
ninsoare gorj
Cod portocaliu de ninsoare în Bulgaria. Ministerul de Externe avertizează românii că vor fi 35 de cm de zăpadă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult