Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod roşu de vreme severă emis la Beijing. Vor fi ploi abundente în nordul Chinei

Oraşul Beijing şi mai multe zone din nordul Chinei se află sub incidenţa unui cod roşu de vreme severă, în contextul în care meteorologii chinezi au prognozat precipitaţii abundente cauzate de furtuna tropicală Doksuri.

Biroul de meteorologie din capitala chineză a emis cel mai sever cod de precipitaţii sâmbătă şi le-a recomandat rezidenţilor din această zonă să nu îşi părăsească locuinţele, informează DPA, citată de Agerpres.

Doksuri a lovit mai întâi provincia costieră Fujian din sudul Chinei cu forţa unui taifun, însă şi-a pierdut apoi din intensitate pe măsură ce a avansat pe continent şi a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale.

Coduri roşii de vreme severă au fost emise şi în Tianjin, un oraş învecinat cu Beijing, precum şi în două provincii din nordul Chinei: Hebei şi Shanxi.

Agenţia de presă Xinhua a raportat că Doksuri a afectat peste 800.000 de oameni în provincia Fujian şi a provocat pagube materiale estimate la aproximativ 60 de milioane de dolari.

Citește și
antony blinken, qin gang
Secretarul de stat al SUA a ajuns la Beijing. Obiectivele vizitei sale în China

Potrivit Reuters, taifunul Doksuri a lovit mai întâi Filipine şi Taiwan înainte să ajungă pe coastele sudice ale Chinei în cursul zilei de vineri.

Meteorologii asiatici au emis avertizări în legătură cu apropierea unei noi furtuni tropicale, Khanun, aşteptată să crească rapid în intensitate şi să dobândească forţa unui taifun înainte să se abată asupra provinciei costiere Zhejiang, intens populată şi situată între Shanghai şi Fujian, pe parcursul săptămânii viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult