Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cauza morții reginei Elisabeta a II-a, dezvăluită. Informația care cutremură Marea Britanie: „Avea vânătăi”

Un cunoscut politician din Marea Britanie a vorbit în premieră despre cauza morții reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a avut o formă de cancer osos în ultimii săi ani de viață, a susținut fostul premier britanic Boris Johnson în memoriile sale. Monarhul avea 96 de ani.

Într-un extras din cartea „Unleashed”, care urmează să fie publicată luna viitoare, fostul prim-ministru a declarat că „știa de un an sau mai mult” că monarhul britanic „avea o formă de cancer osos” atunci când a demisionat în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea sa, potrivit POLITICO.

Este pentru prima dată când un politician britanic de rang înalt vorbește despre posibila cauză a decesului, care a fost menționată oficial ca „bătrânețe” pe certificatul de deces.

Dezvăluirea este extrem de neobișnuită în viața publică britanică. Sănătatea reginei a fost un secret bine păzit în timpul domniei sale, iar informațiile despre întâlnirile dintre prim-ministru și monarh sunt de obicei confidențiale.

Citește și
castelul balmoral
Locul în care a murit regina Elisabeta a II-a va putea fi vizitat. Biletele au fost deja epuizate
Regina a știut „toată vara că moare”

Amintindu-și de ultima sa întâlnire cu regina Elisabeta, Johnson a spus că aceasta „părea palidă și mai aplecată, și avea vânătăi negre pe mâini și încheieturi, probabil de la picături sau injecții”.

Dar, a spus el, starea de spirit a monarhului a fost „complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet alb în frumusețea sa bruscă de ridicare a dispoziției”.

Johnson a spus că regina a știut „toată vara că moare, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie”, asistând la transferul de putere de la Johnson la succesoarea sa Liz Truss.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult