Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apelul disperat lansat de Zelenski pentru a pune capăt războiului. Cine poate convinge Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, insistă ca Rusia să fie adusă la masa negocierilor pentru a putea fi luată în calcul încheierea războiului.

Zelenski cere întregii lumi să pună presiune pe Rusia pentru a o convinge să se așeze la masa negocirilor și să ia în considerare posibilitatea de a pune capăt războiului.

„Nu înseamnă că toate teritoriile sunt recâștigate prin forță. Cred că puterea diplomației poate ajuta”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a adăugat că o Rusie slăbită pe câmpul de luptă ar pune Ucraina într-o poziție mai puternică la masa negocierilor.

„Prin exercitarea de presiuni asupra Rusiei, cred că este posibil să se ajungă la o înțelegere diplomatică”.

Citește și
Zelenski
Volodimir Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski a comentat, de asemenea, momentul preconizat al demisiei sale din funcția de președinte. „...nu înainte de încheierea războiului”, a spus el, potrivit Ukrainska Pravda.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au subliniat că cererile Ucrainei pentru un plan de pace sunt justificate, în timp ce cele ale Rusiei reprezintă o încălcare a dreptului internațional.

Circa 44% dintre locuitorii Ucrainei consideră că a sosit momentul pentru negocieri oficiale de pace între Ucraina și Rusia, în timp ce 35% sunt convinși că nu a sosit. În același timp, marea majoritate a respondenților nu sunt de acord cu condițiile liderului rus Vladimir Putin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult