Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anglia intră într-un nou ''lockdown'' național. Anunțul făcut de Boris Johnson

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară revenirea la ''lockdown'' în Anglia, pentru a combate răspândirea noii tulpini coronavirusului.

''Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie'', a anunţat Boris Johnson, potrivit AFP.

„În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât în ​​orice moment de la începutul pandemiei”, a transmis acesta.

Oamenii îşi vor părăsi locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu pot lucra de la domiciliu.

De asemenea, toate magazinele neesențiale și serviciile de îngrijire personală vor fi închise, iar restaurantele pot vinde mancare doar în regim "take away".

Citește și
Tatăl premierului britanic Boris Johnson a cerut cetățenie franceză
Tatăl premierului britanic Boris Johnson a cerut cetățenie franceză

Noul ''lockdown'' va deveni legal miercuri, de la ''primele ore'', dar populaţia ar trebui să respecte noile reguli de acum, a mai specificat premierul britanic.

Regatul Unit a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.

"Lockdown" impus și în Scoția

 

De asemenea, Scoţia va intra într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei COVID-19, care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon.

Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.

“Situaţia (...) este extrem de serioasă”, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult