Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Africa de Sud: Un tigru care a evadat dintr-o fermă a ucis un ren și doi câini, apoi a atacat un bărbat

Un tigru a ucis trei animale şi a atacat un bărbat, după ce a evadat de pe o proprietate aflată la periferia oraşului Johannesburg, au anunţat, duminică, autorităţi din Africa de Sud.

Tigrul, o femelă, a evadat când un gard al proprietăţii a fost tăiat sâmbătă seara, a explicat Gresham Mandy, din cadrul unui grup destinat discutării problemelor de siguranţă ale comunităţii locale din zona Walkerville, aflată în sudul oraşului, pentru postul local eNCA.

Înainte de a ataca un bărbat care se îndrepta spre casă, felina a ucis un ren ţinut ca animal de companie şi doi câini. Acesta a reuşit să ceară ajutor, iar tigrul a fost alungat înainte de a-l răni.

O filială locală a Societăţii naţionale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (NSPCA) a declarat pentru DPA că felina este încă în libertate şi se speră că aceasta se va întoarce acasă până în această seară.

Tigrul nu este originar din Africa de Sud, iar locuitorii au fost avertizaţi să fie în alertă maximă, deoarece animalul este agresiv şi ar putea ataca fără a fi provocat, informează AFP, citată de Agerpres.

Citește și
Johannesburg
Dezastru în Africa de Sud. Cel puțin 16 morți în urma ploilor torențiale din Johannesburg | VIDEO

Un reprezentant NSPCA, care a cerut să nu i se dezvăluie numele, a declarat că "din păcate" este legal ca locuitorii să deţină animale sălbatice importate.

Proprietarii mai aveau un tigru mascul la mica lor fermă din zona Walkers Fruit Farms. Acesta a fost transportat într-un loc sigur, a declarat Mandy.

El a precizat că poliţia sud-africană, serviciul de protecţie a animalelor şi alte autorităţi caută felina fugară în tufişurile dense din împrejurimi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult