Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un dispozitiv care înlocuiește bastoanele folosite de persoanele nevăzătoare, creat de un student. Cum funcționează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un student de la Universitatea Politehnică din București a creat un dispozitiv care ar putea să înlocuiască bastoanele clasice pe care le folosesc persoanele cu deficiențe de vedere.  

În prezent există doar un prototip, dar creatorul dispozitivului are planuri mari.

Este un dispozitiv de scanare a mediului înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere, spune David Baciu, inventatorul dispozitivului.

Acesta este gândit pentru a înlocui bastonul pe care îl folosesc persoanele nevăzătoare și oferă mai multă mobilitate.

Dispozitivul este alcătuit dintr-o brățară de senzori care scanează mediul înconjurător ca distanță și are și nouă butoane care vibrează, iar distanța de la senzori este măsurată cu un mini controller.

David Baciu, inventator: „Ideea a apărut în 2023 de la dorința de a ajuta oamenii care au astfel e probleme. Nu am ajuns la persoane nevăzătoare, dar aparatul l-am testat eu, legat la ochi, ajutat de prieteni”.

Citește și
ilikeit
iLikeIT. Emisiunea integrală din 7 mai 2022

Alin Popa, coordonator competiție Techallenge: „Este un dispozitiv nou, inovator, ceva ce nu am mai văzut pe piața din România. Este un dispozitiv care poate fi implementat la scară largă, pentru că este micuț. Ar fi mai greu de a se obișnui persoanele cu el, pentru că e diferit de bastonul clasic”.

Dacă produsul ar fi produs la scară largă, prețul ar fi undeva la 500 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult