Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Cum să ne protejăm informațiile de pe platformele de socializare în fața noului val de sisteme AI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Utilizatorii rețelelor de socializare trebuie să justifice de ce nu vor ca datele lor să fie folosite pentru dezvoltarea serviciilor de inteligență artificială.

Aceste sisteme de învățare folosesc fotografiile, videoclipurile și postările noastre pentru a se antrena. Explicații la iLikeIT.

Dacă produsul este gratis asta înseamnă că oamenii sunt sursa de venit. Utilizatorii au primit un mesaj în care au fost întrebați dacă sunt de acord ca datele lor să fie folosite pentru a antrena inteliganța artificială.

Este legal ce ne cer mai nou companiile de social media?

Alin Popescu, fondator Avocat.net: ”Ce folosesc ei aici se cheamă interes legitim. Acest interes legitim are nevoie de un test pe care compania respectivă ar trebui să îl facă și testul acesta pune în balanță interesele companiei. Evident compania are un interes să antreneze pe o mulțime de date soluția ei de inteligență artificială și de cealaltă parte drepturile tale ca cetățean ale cărui date sunt antrenate”.

”Nu tot ce este grautit ar trebui să folosească toate datele tale. Pe Facebook și Instagram punem tot felul de date care ar putea fi sensibile. Oamenii spun diverse tipuri de orientări de la politică la sexuală. Vorbim de date pe care poate nu ai vrea să le vezi într-un astfel de sistem de inteligență artificială care ulterior să dea tot felul de răspunsuri legate de tine în legătură cu diverse date pe care nu ai vrut decât să le spui prietenilor tăi pe social media”.

Vezi mai multe informații în Video atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult