Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Bucureștiul va avea un nou drum expres în această vară: ”Cei 1,5 km. vor prelua din presiunea traficului”

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că drumul expres aflat între Prelungirea Ghencea și bulevardul Timișoara este ”pe ultima sută de metri” de finalizare și că ar putea fi inaugurat în ”august-septembrie”.    

Edilul afirmă că drumul Valea Largă va prelua, astfel, din presiunea traficului care devine din ce în ce mai dificil.

Ciucu a postat pe Facebook și imagini care au fost filmate din dronă cu lucrările de construcție la acest drum expres.

”Imagini noi. Drumul Valea Largă, de la uliță la drum expres. L-am luat de la Primăria Generală pentru a civiliza zona și a dezvolta infrastructura din #Sectorul6. Era o stradă îngustă din pământ plină de gropi și noroaie, la fiecare ploaie. Un coșmar!

Cei 1,5 km, între Prelungirea Ghencea și Bd.Timișoara, vor prelua din presiunea traficului din ce în ce mai dificil.

Citește și
incendiu a2
„Șapte ore de la mare până la București”. Panică pe A2. Șoferii stau blocați în trafic, în cozi de zeci de kilometri

În august-septembrie, îl punem pe harta Capitalei. Ce promit, fac! Atâta timp cât ține de mine.” - a scris primarul sectorului 6 pe Facebook.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, valoarea totală a contractului este de 20.543.714 lei, cu TVA, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor a fost fixată la 12 luni.

Cum este și cum va arăta Drumul Valea Largă

Conform sursei citate, Drumul Valea Largă măsoară aproape 1,5 km și face legătura între Prelungirea Ghencea și intersecția Bd. Timișoara – Valea Cascadelor.

Este o străpungere extrem de importantă atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru civilizarea zonei.

La începutul lucrărilor, Drumul Valea Largă era din pământ, fără spații dedicate pentru pietoni, bicicliști sau persoane cu dizabilități.

Drumul modernizat va avea o lățime de 34 de metri, fiind compus din:

-► 4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea lățimea totală de 14 metri; -► Pe mijloc, între cele două sensuri de circulație, va fi un spațiu verde cu lățimea de 4,4 metri; -► Două piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 2 metri fiecare; -► Alt spațiu verde cu lățimea de 1,3 metri va delimita pistele de biciclete de partea carosabilă; -► O a treia zonă de spațiu verde, cu lățimea de 1,2 metri, va delimita pistele pentru biciclete de trotuare; -► 2 trotuare de 3,1 metri fiecare, amplasate de o parte și de alta a arterei; -► stații pentru transportul în comun; -► sistem de iluminat și canale pentru preluarea apelor pluviale; -► semaforizarea intersecției cu Bd. Timișoara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult