Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de grele au fost subiectele de la Limba română de la Evaluare Națională 2024. Ce spun profesorii

Elevii claselor a VIII-a au susținut, marți, proba la Limba română din cadrul examenului de Evaluare Națională. Profesorii de Limba română spun că subiectele au fost de nivel mediu, dar elevii trebuiau să fie atenți.

„Subiectele au fost frumoase, au avut un grad de dificultate mediu și e bine ca în astfel de situații subiectele să aibă o dificultate medie. Textele la prima vedere au fost foarte bine selectate. Primul a fost extras din romanul „Cireșarii” scris de Constantin Chiriță, iar cel de-al doilea din lucrarea numită „Portret”, scrisă de Cella Delavrancea.

Exercițiile au avut de asemenea dificultate medie. Copiii trebuiau să fie atenți. Erau acolo lucruri mai dificile, prin faptul că de obicei nu li se acordă suficientă atenție și nu sunt suficient de bine așezate.

La subiectul al doilea au primit o caracterizare de personaj, un tip de compunere pe care elevii îl îndrăgesc pentru că înțeleg că totul este în legătură cu noțiunile de teorie literară și atunci le vine mult mai ușor”, consideră profesoara Cristina Gavriliță de la Centrul Educațional Unirea.

Vezi rezolvarea subiectelor la Limba română: 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult