Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce ar fi bine să mănânci când îți iei ceva de la fast-food. Sfaturi pentru o alegere sănătoasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă vă este foame și cumpărați mâncare făcută rapid, de alții, trebuie să știți o regulă. Mâncarea fast-food se consumă încet. Și alte trucuri ne ajută să reducem excesul de calorii. Le aflăm la „Doctor de bine”.  

La școală, la birou, în mașină sau în călătorii- ce mâncăm dacă ni se face foame? Trebuie să plecăm cu o caserolă la pachet sau putem găsi preparate echilibrate și la colțul străzii? Cum facem alegeri sănătoase la fast-food, la cantină sau la supermarket? Iată elementele de care trebuie să țineți cont atunci când mâncați produse ambalate, semipreparate sau gătite de alții.

La sendvișuri gata preparate: alegeți varianta cu cât mai puține sosuri sau maioneze, fără tocături, prăjeli și pane-uri. Mergeți pe ingrediente simple de tipul friptură rece/cașcaval, pește afumat. Îndepărtați una dintre feliile de pâine și completați cu legume proaspete (ardei gras, castravete, roșii cherry).

La produse tip fast-food: evitați meniurile cu dublu hamburger și cartofi prăjiți, alegeți un burger simplu și o salată. În caz de sendviș tip șaorma, mergeți pe varianta cu multe legume, fără sosuri. Mai bine castraveți murați decât cartofi prăjiți și muștar în loc de maioneză.

Mâncarea de tip fast-food se consumă cât mai încet

Citește și
Fast food
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția nu e o soluție

La cantină sau delivery optați pentru ciorbă și felul doi, e mai sigur decât felul doi și desert. Carnea sau peștele la grătar sau la cuptor cu legume gătite sau în salată satisfac și apetitul și silueta. Decât pâine, mai bine 2-3 linguri de orez, piure de cartofi sau mămăligă. Atenție la paste și pizza, sunt preparate care conțin multe calorii. Evitați sosurile și prăjelile, iar ciorba degresați-o!

De la colț de stradă sau din automatul de mâncare cel mai sigur și mai simplu e un covrig și un lapte bătut. Mai bine un snack sărat de tipul covrigei sau pufuleți, decât ceva dulce, adică biscuiți sau napolitane.

Chiar dacă e vorba de fast-food, se consumă ”slow”. Indiferent că sunteți la școală, la birou sau în călătorie, acordați-vă câteva minute pentru pauza de masă. Și mâncați cu toată atenția în farfurie!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult