Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de percheziții în patru județe. Este vizat și Regele Romilor, Dan Stănescu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de percheziții au avut loc joi dimineață în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la firme și persoane suspectate că ar fi obținut ilegal subvenții pentru angajarea unor persoane în pandemie.

Printre cei vizați în dosarul penal se află și Dan Stănescu, așa numitul "Rege Internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni". La "palatul" acestuia au fost mobilizate efective importante.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au descins joi dimineața la palatul lui Dan Stănescu, dar și la alte 37 de adrese, în căutare de probe.

Din cercetările efectuate până acum rezultă că administratorii a trei firme din Argeș ar fi angajat în mod fictiv 68 de oameni, pentru care statul acordă un sprijin de 50% din salariu, maximum 2500 de lei de persoană.

Subvenția ar fi rămas însă în buzunarele angajatorilor, iar prejudiciul calculat de anchetatori pentru perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021 se ridică la 400 de mii de lei.

Citește și
Percheziții la Poliția din Satu Mare. Cine e vizat în anchetă
Percheziții DNA la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare

La percheziții au fost mobilizați luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din mai multe județe. Ei trebuie să-i ducă la audieri atât pe cei 4 indivizi cercetați, cât și pe șomerii pe numele cărora s-au făcut contracte de muncă. Aceștia din urmă au calitatea de martori în dosar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult