Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat căzut în stradă pe o șosea din România e ocolit de nouă mașini. Ce spun specialiștii

O filmare cu un bărbat întins pe o șosea din Alba, pe care îl ocolesc nouă mașini, fără să oprească, a dus la dezbateri aprinse în mediul online, scrie Europa Liberă România.

Nu e primul astfel de caz din ultima vreme, care ridică problema „indiferenței” oamenilor. Psihologii spun însă că nu aceasta e cauza lipsei de reacție.

În noiembrie 2022, un adolescent de 13 ani din Drobeta Turnu Severin, băiat de preot, își pusese capăt zilelor. Mărturiile apropiaților de după gestul adolescentului au scos la iveală detalii terifiante. Copilul era agresat permanent de tatăl său. Nimeni nu spusese autorităților nimic până atunci.

Trei luni mai târziu, imaginile surprinse de camere de supraveghere arată un bărbat întins pe o șosea din Alba, pe care îl ocolesc nouă mașini până ca una să se oprească. Ulterior, aflăm că imaginile publicate de alba24.ro făceau parte dintr-un experiment pentru testarea reacției cetățenilor.

„Nu, nu suntem nici răi sau cinici, nici nu ne-au abrutizat războiul sau pandemia”, explică Simona Tache. Psihologul spune că toate evenimentele se explică, la nivel psihosociologic, prin ceea ce specialiștii descriu drept diluare a responsabilității.

Citiți articolul integral AICI.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult