Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tudor Vladimirescu a fost comemorat cu un spectacol inedit, la Târgu Jiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cele două secole care s-au împlinit anul acesta de la moartea lui Tudor Vladimirescu au fost marcate cu un spectacol de teatru la Târgu Jiu.

"Procesul lui Tudor" se numește piesa care a fost jucată de actorii teatrului din oraș până la miezul noptii, pe malul Jiului, unde a fost amplasată scena. Numărul spectatorilor a fost limitat, iar cei prezenți au fost primiți doar în baza certificatului de vaccinare.

La sfârșitul lunii mai s-au împlinit 200 de ani de la asasinarea lui Tudor Vladimirescu, lângă Târgoviște. Și de la Revoluția pe care acesta a condus-o împotrivă domnitorilor fanarioți.

Piesa "Procesul lui Tudor" a fost scrisă pentru a marca bicentenarul Revoluției din 1821. Viață eroului a fost prezentată în detaliu pe parcursul celor două ore și jumătate. La final, actorii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze.

Spectatoare: "A fost extraordinar, a fost un act de cultură deosebit, care a pus în valoare o lecție de istorie".

Citește și
absolventi
Absolvenţii liceelor din Târgu Jiu vor organiza festivităţile de premiere pe stadionul din oraş

Actorul care îl interpretează pe Tudor Vladimirescu are 25 de ani și a avut o misiune extrem de dificilă pe scenă.

Mihai Rădulea, actor: ,,Aici s-a lucrat foarte mult, foarte intens și sper că publicul a fost mulțumit de ceea ce s-a întâmplat în seara asta”.

Gavriil Pințe, regizor: "Am încercat să ne apropiem și de omul care a fost Tudor, nu doar de erou, fară să depreciem statutul de erou pentru că a fost și un erou acest om". Scena pe care s-a jucat spectacolul - malul Jiului - este locul în care a fost aruncat trupul lui Tudor Vladimirescu după decapitare.

Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu: "Anul trecut, pe vremea asta, căutam cele mai bune locuri și am ajuns tot aici, pe malul Jiului, unde avem toate elementele care să contribuie la un spectacol grandios".

Spectacolul se va juca toată vara. Miercuri seara va avea loc premiera oficială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult