Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Supraviețuirea animalelor este pusă în pericol pe timp de iarnă. Adăposturile au nevoie de ajutor cu cheltuielile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea rece e simţită din plin şi în adăposturile pentru animale. În timp ce adopţiile s-au înjumătățit față de anul trecut, tot mai mulți patrupezi ajung la padoc după ce sunt abandonaţi.  

Cei mai vulnerabili sunt, desigur, puii. Iar cei care salvează animale şi le îngrijesc zilnic fac faţă cu greu cheltuielilor, așa că au nevoie de ajutor.

Un pui de cățel, cât o palmă, a fost găsit acum două zile la marginea unui străzi din Iași. A fost adus la adăpostul din Tomeşti unde primeşte tratament și este îngrijit.

Medic cu cățelul în brațe: „Din păcate nu avea nici o șansă. Puii au o șansă limitată de supraviețuire din cauză că sunt prea mici și nu sunt imunizați”.

Ca el, mulți cățeluși au ajuns în adăposturi zilele acestea, după ce frigul a pus stăpânire pe România. Multe animale au fost găsite în timp ce mamele lor îi încălzeau pe pământul rece și gol.

Citește și
Beagle
Ce să știi înainte să îți iei un câine Beagle. Totul despre îngrijire și ce hrană are nevoie

Simona Măntescu, reprezentant adăpostul din Tomeşti: „Echipajul aduce o grămadă de mame cu pui dintre blocuri, de pe la ghenă, de peste tot și este foarte greu pentru ei”.

Pentru că iarna se apropie, adăposturile au nevoie de ajutor. Cuștile din exterior trebuie izolate cu paleţi şi paie. În plus, este nevoie de mai multă hrană. La „Casa lui Patrocle”, voluntarii au venit în weekend să deszăpezească țarcurile.

Alina Gavriloaie, administrator adăpostul Casa lui Patrocle: „Am avut ninsoare toată ziua, a nins cu viscol și a fost și foarte frig. Este nevoie de puțină încălzire la căței, este nevoie de paie noi încălzim cu cuştile câinilor cu paie și păturele”.

Adopţiile s-au înjumătăţit faţă de anul trecut, iar abandonul a crescut, aşa că adăposturile fac faţă cu greu cheltuielilor. Cei care vor să ajute, pot dona în conturile organizațiilor care se ocupă de animalele fără stăpân.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult