Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalul din Rădăuți, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în cazul infirmierei care a căzut în gol într-un subsol

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spitalul Municipal din Rădăuți a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă. În martie 2020, o infirmieră a căzut într-un subsol și a murit.

Infirmiera, în vârstă de 58 de ani, abia intrase în tura de noapte și a mers în curtea din spatele spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase.

În momentul în care a ajuns în dreptul caii de acces către subsol, femeia a căzut în gol de la o înălțime de peste doi metri pe o suprafață plană, din beton.

Infirmiera a murit din cauza unor neglijențe

A suferit un traumatism cranian sever și a murit pe loc. O anchetă internă demarată la acea vreme a arătat că femeia nu avea ce căuta în acea zonă, conform fișei postului.

În urmă anchetei însă, procurorii au stabilit că infirmiera a murit din cauza unor neglijențe pentru că în acea zonă nu s-au luat măsuri pentru prevenirea accidentului.

Citește și
infirmiera cazuta de pe schela
Sfârșit tragic pentru o infirmieră din Rădăuți. A căzut de pe o platformă într-un şantier

Astfel, procurorii au decis să trimită în judecată Spitalul Municipal Rădăuți. În cazul în care se confirmă acuzația de ucidere din culpă, spitalul riscă o amendă penală, plus daune morale de achitat urmașilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult