Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Iohannis la propunerea de supraimpozitare a veniturilor bugetarilor care câștigă mai mult decât președintele

Președintele Klaus Iohannis aflat într-o vizită oficială în Argentina a avut câteva declarații în legătură cu măsura propusă de liderul PSD Marcel Ciolacu, privind supraimpozitarea veniturilor de peste 25.000 de lei. ”Este necesară o discuţie aşezată”.

La finalul conferinței de presă susținută la Buenos Aires alături de președintele Argentinei, Alberto Fernández, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă vede oportună și eficientă măsura privind supraimpozitarea salariilor bugetarilor care depăşesc remuneraţia şefului statului.

Iohannis a declarat că este necesară o discuţie aşezată în coaliţie pentru a găsi o soluţie integrată, scrie News.ro.

„Cred că între timp ar fi un număr considerabil de persoane impozabile care au un salariu mai mare decât preşedintele, dar asta, sigur, este o problemă sistemică şi nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale. Trebuie să avem o discuţie aşezată, aprofundată, pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Aşa măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate. Evident, toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare.Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul, să îl reaşezăm şi să căutăm ceea ce se numeşte sustenabilitate şi echitate socială”, a afirmat Klaus Iohannis.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult